Augustin Chiriță: ”Aktobe suferă în zona centrală, dar stă bine pe atac. Steaua e favorită!” Radiografia rivalei



Augustin Chiriță: **”Aktobe suferă în zona centrală,** dar stă bine pe atac. Steaua e favorită!” Radiografia rivalei

Fostul jucător al Rapidului, Augustin Chiriță, un fin cunoscător al fotbalului kazah, știe unde trebuie să insiste cei de la Steaua pentru a se califica în play-off-ul UEFA Champions League.

Chiriță, antrenor secund la Ordabasy (Kazahstan), o știe foarte bine pe Aktobe, viitoarea adversară a Stelei din turul trei preliminar al UEFA Champions League (DETALII AICI). Într-o intervenție telefonică, pe care a avut-o ÎN DIRECT, în cadrul emisiunii ”Fotbal Club” de la Digi Sport, Chiriță a spus care sunt punctele slabe ale kazahilor.

”Am văzut meciul celor de la Aktobe cu Dinamo Tbilisi și, sincer vă spun, mă așteptam la mai mult de la ei, mai ales că în ultimii cinci-șase ani au pierdut doar două-trei meciuri acasă.

De trei etape, echipa are un nou antrenor, Vladimir Gazzaev jr, băiatul celebrului antrenor, care a și schimbat stilul de joc. Înainte jucau 4-1-4-1, acum au evoluat în 4-2-3-1. Mi s-a părut că Aktobe a jucat la rezultat, defensiv”, a spus Chiriță.

Fostul jucător al Rapidului insistă pe seama faptului că cei de la Aktobe stau bine pe faza de atac.

”Punctul forte al celor de la Aktobe este dat de cei patru jucători din atac. În stânga, evoluează numărul 10, Cearjullin, cel mai bun marcator din istoria clubului, apoi mijlocașul central Pizzelli, care a fost și la Kuban Krasnodar, la Dan Petrescu iar în dreapta Neco, tot de la Krasnodar.

În fine, în fața lor este Antonov, care mie mi se pare un jucător nepregătit în momentul actual, jucător de luptă, gen Piovaccari, dar italianul are o clasă peste el”, a subliniat Chiriță.

Într-un final, Augustin Chiriță a vorbit și despre punctele slabe ale kazahilor.

”Aktobe suferă în zona centrală a apărării. Numărul 3, Muldarov, este foarte lent, jucător de picior drept, iar pe stânga joacă Arzumanjan, care provine din fundaș dreapta, pentru că titularul de drept este accidentat.

În schimb, mi-a plăcut fundașul stânga, Santana, tot brazilian, care urca mult pe atac, dar și lăsa spații în apărare. Sper ca cei de la Steaua să speculeze și acest aspect.

După părerea mea, Steaua are 70% șanse de calificare. Dacă Aktobe va face egal cu Steaua acolo va fi sărbătoare. Vor fi, probabil, 14.000 de spectatori, dar aceștia nu sunt fanatici.

Terenul este de dimesiuni mici, fără pistă, genul celui din Cotroceni, gazonul este însă prost”, a conchis Chiriță la Digi Sport.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑