Performanţă uluitoare în atletismul mondial. Un japonez de 105 ani şi-a doborât propriul record



024 сентября 2015
foto: jo2012.antena3.ro

Performanţă uluitoare în atletismul mondial. Un japonez de 105 ani şi-a doborât propriul record şi a devenit cel mai bătrân sportiv din istorie care participă în cursa de o sută de metri. După ce a trecut linia de finiş, Hidekichi Miyazaki a sărbătorit ca Usain Bolt.

Hidekichi Miyazaki avea opt ani când s-a sfârşit Primul Război Mondial şi 34 atunci când Japonia a fost învinsă în cel de-al Doilea Război Mondial. Totuşi, niponul nu s-a apucat de atletism în acea perioadă. Potrivit cărţii de recorduri Guiness, Miyazaki şi-a început cariera de atlet la 90 de ani.

La o zi după ce a împlinit 105 ani, japonezul şi-a doborât propriul record în cursa de o sută de metri. Hidekichi Miyazaki a participat la o competiţie din Kyoto şi a devenit din nou cel mai bătrân sportiv care concurează în această probă. Miyazaki a trecut linia de finiş în 42 de secunde şi 22 sutimi de secunde.

"Aş fi putut să alerg cei o sută de metri mult mai rapid, deoarece am obţinut un timp de 36 de secunde la antrenament. Doctorilor nu le vine să creadă. Secretul meu este că sunt sănătos", a spus atletul Hidekichi Miyazaki.

Hidekichi Miyazaki este supranumit "Usain Bolt de Aur", deoarece sărbătoreşte fiecare finiş în stilul jamaicanului.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne nipon, Miyazaki este unul dintre cei peste 60 de mii de oameni din Japonia care are peste 100 de ani.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑