Suedia şi Canada se vor întâlni în finala de hochei pe gheaţă la Olimpiada de la Soci



025 февраля 2014

 

22.02.2014 11:17

Suedezii au învins vineri cu 2 la 1 Finlanda, iar canadienii au câştigat în faţa Statelor Unite. În clasamentul pe medalii, Norvegia ocupa primul loc, fiind urmată de Canada şi SUA.

Statele Unite şi Canada s-au întâlnit şi în finala feminină a concursului de hochei. Canadiencele au câştigat cu 3 la 2 după ce au marcat golul victoriei în prelungiri. Canada a devenit astfel pentru a patra oara consecutiv campioană olimpică.

Vineri, Canada a mai cucerit două medalii de aur şi ocupă locul trei în clasamentul pe medalii cu nouă titluri olimpice la activ. Canadienii au triumfat în concursul masculin de curling, dar şi la freestyle - skycross. Şi americanii au nouă medalii de aur la activ, însă se află pe poziţia a patra în topul pe medalii, deoarece au mai puţine distincţii de argint decât canadienii. SUA au cucerit vineri aurul în proba feminină de slalom a concursului de schi alpin. Adelina Sotnikova a devenit prima sportivă din istoria Rusiei care obţine titlul olimpic la patinaj artistic.

Sotnikova le-a devansat pe Yuna Kim din Coreea de Sud şi italianca Carolina Kostner, în timp ce compatrioata sa, Iulia Lipniţkaia s-a clasat pe poziţia a patra. Ruşii au cucerit vineri alte două medalii de aur la sort-track. Sud coreeanul Victor Ahn a devenit campion olimpic pentru a cincea oară în carieră, primele trei titluri fiind obţinute când evolua pentru Coreea de Nord. Ruşii au câştigat şi ştafeta la sort track. O victorie răsunătoare a reuşit şi Ucraina, care a cucerit aurul în proba feminină de biatlon ştafetă. La Soci a izbucnit si primul scandal de dopaj. Cinci sportivi - trei din Germania şi câte unul din Italia şi Ucraina au fost depistaţi pozitiv la un control antidoping.

Источник – PrimeTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑