Lexmax va absenta din Campionatul Moldovei. Care echipă îi va lua locul în competiție



Foto: moldova-suverana.md

Divizia Naţională la fotbal în sală va începe pe 30 noiembrie şi va alinia la start doar cinci echipei. Surpriza campionatului este absenţa dublei campioane, Lexmax, dar şi revenirea în prima ligă a echipei din Bălţi.

Pentru al doilea sezon consecutiv în campionat vor participa doar cinci echipe, campioana Progres, Tarsus, Atletico, toate din Chişinău, Sokol Tiraspol, dar şi Olimpia Bălţi. Astfel, pentru prima dată după opt ani în Campionatul Moldova va evolua o echipă din capitala de nord a ţării. În acest an, în Divizia Naţională nu va evolua Lexmax, dubla campioană a Moldovei.

Conducerea Asociaţiei de profil a explicat de ce în prima ligă îşi anunţă participarea atât de puţine echipe.

"În Divizia B şi C nu avem nicio problemă. Echipe sunt destule şi mereu se joacă la timp. Pentru Divizia Naţională condiţiile economice nu sunt atât de bune şi astfel e foarte greu de găsit sponsori pentru echipele mari," a declarat Alexandru Burlac, președintele Asociației de Fotbal în Sală din Moldova (AFSM).

Conform şefilor Asociaţiei de Fotbal în Sală, meciurile din Campionatul Moldovei ar putea să se desfăşoare la Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu, care a fost inaugurată cu zece zile în urmă.

"O echipă dacă va încheia un contract, atunci va putea juca acolo meciurile de acasă. E posibilă varianta pe care am mai practicat-o în anii trecuţi. Asociaţia să încheie un contract, iar echipele să joace meci de meci pe această arenă, pentru că este comod pentru toţi şi chiar pentru jurnalişti", a adăugat Alexandru Burlac, președintele AFSM.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑