Echipa secundă a «Daciei» a învins pe «Dacia-3-Buiucani»



025 декабря 2013
/><br /><p>Pe 24 decembrie, la CSCT «Buiucani» a avut loc un carnaval fotbalistic la finalul căruia s-a disputat meciul dintre «Dacia-2-Buiucani», aflată printre lideri în Divizia A, şi «Dacia-3-Buiucani», care în mare măsură a fost alcătuită din jucători născuţi în anul 1998.</p>  <p>O astfel de partidă nu a mai avut loc la CSCT «Buiucani», deaceea întâlnirea a fost aşteptată cu mare nerăbdare. Echipa secundă a fost condusă de actualul tehnician, Ion Mandrâcenco, iar jucătorii «Daciei-3-Buiucani» au ascultat indicaţiile lui Mihail Andronic. De la loja VIP a balconului, acţiunile echipelor au fost urmărite de antrenorul principal al «Daciei» Igor Negrescu, vicepreşedintele echipei noastre, Ruslan Kmit, fostul tehnician al echipei secunde a «dacilor», Andrei Martin, antrenorul principal al naţionalei Moldovei U-15, Vadim Boreţ şi de mai mulţi specialişti care au legătură cu fotbalul juvenil.</p>  <p>Prima repriză a meciului a fost una echilibrată. Echipele au avut pe rând iniţiativă, dar scorul a fost deschis cât de straniu nu ar fi, de fotbaliştii «Daciei-3-Buiucani». S-a remarcat Radu Perciuleac cu un <img style=şut din colţul careului de pedeapsă. Imediat mult mai experimentaţii jucători de la «Dacia-2» au încercat să restabilească egalitatea însă o bună perioadă de timp nu au reuşit. Şi doar către finalul primei reprize Dumitru Popescu a egalat - 1:1.

Celelalte 45 de minute s-au desfăşurat sub o luptă acerbă, ce-i drept, de această dată, «Dacia-2-Buiucani» nu numai că nu a primit gol, dar a şi marcat alte două în poarta echipei a treia a «Daciei». Acestea au fost înscrise de Caţer şi Alexei Şoimu.

Discipolii lui Ion Mandrâcenco au obţinut o victorie meritată datorită experienţei, iar «Dacia-3-Buiucani», în ciuda înfrângerii, a lăsat o impresie mai mult decât plăcută. Deja la sfârşitul săptămânii ambele echipe vor participa la cupa de iarnă a «Academicianului Sergiu Rădăuţanu».

Ion Mandrâcenco, antrenor principal al «Daciei-2-Buiucani»:

- Nu am avut drept obiectiv să învingem. Acest meci l-am privit ca pe o etapă de pregătire către cupa de iarnă. Am vrut după pauză ca băieţii să se simtă unul pe altul şi să-şi amintească de unele legături de joc. În prima repriză pe teren au fost în mare măsură fotbalişti care au fost în arendă şi nu am observat că aflarea lor la alte echipe a fost în favoarea lor. Prima repriză m-a dezamăgit puţin. A fost un joc haotic şi trebui să tragem concluziile de rigoare.

A doua repriză a fost diferită. Pe teren au intrat jucători, să-i spunem, mai aproape de banca de rezerve şi aceştia au reuşit să preia controlul meciului. A ajutat Dan Caţer, care întotdeauna mi-a plăcut, pentru că joacă fotbal, gândeşte, nu face tam-tam şi niciodată nu se grăbeşte. El a adus ardoarea fotbalistică în repriza secundă. În general, în fotbal e foarte greu să programezi ceva din timp. Pentru cineva este ocazia să gândească, la cineva apare şansa. Cu alte cuvinte - mergem mai departe.

Mihail Andronic, antrenor principal al «Daciei-3-Buiucani»:

- De fiecare dată vreau să obţin un rezultat pozitiv, dar în această întâlnire am vrut să-i verific pe băieţii mei cum evoluează împotriva unor jucători mult mai experimentaţi de la «Dacia -2». În prima repriză fotbaliştii mei au demonstrat că nu sunt mai slabi ca cei de la echipa secundă. Au controlat bine mingea şi au acţionat normal, au marcat şi gol şi la deposedare au jucat sigur, şi dăruirea a fost la nivel. În prima repriză mi-au plăcut acţiunile băieţilor mei.

În ceea ce priveşte repriza secundă, s-a văzut că au obosit. Le-am cerut să joace în pase rapide, mai mult să controleze balonul, pentru că împotriva noastră au fost fotbalişti mult mai experimentaţi. Am văzut că sunt într-adevăr băieţi talentaţi cu care desigur că trebuie să lucrăm în continuare. Cred că din această componenţă, 7-8 băieţi sunt destoinici ca în viitor să evolueze la un nivel înalt, dacă vor lucra asupra lor în continuare.

«Dacia-2-Buiucani» - «Dacia-3-Buiucani» 3:1 (1:1)

Goluri: Perciuleac - 0:1, D. Popescu - 1:1, Caţer - 2:1, А. Şoimu - 3:1

Источник – ФК Дачия


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑