Război total în MotoGP! Rossi: "Această decizie mi-a tăiat genunchii, dar campionatul nu e încheiat"



026 октября 2015

 

**VIDEO** Război total în MotoGP! Rossi:

Valentino Rossi şi Marc Marquez au fost implicaţi într-un incident de cursă, la Sepang, în penultima etapă a sezonului de MotoGP. Cei doi piloţi s-au atins reciproc, iar spaniolul a căzut şi nu a mai terminat cursa. "Il Dottore" a primit 3 puncte penalizare pe licența de pilot, fără efect în clasament, dar sancţiune care atrage după sine plecarea de pe ultimul loc în MP al Valenciei (ultima cursă a sezonului).

Yamaha a făcut imediat apel împotriva penalizării lui Rossi, iar o decizie urmează să fie luată în maximum 48 de ore. Presa de specialitate scrie că hotărârea ar urma să fie anunţază chiar azi. Liderul clasamentului piloţilor afirmă că decizia luată de comisarul de cursă Mike Webb i-a "tăiat genunchii" şi se apără după ce Marquez l-a acuzat că l-a împins cu piciorul înainte să cadă.

"Se vede foarte clar, mai ales din filmarea din elicopter, că nu l-am împins cu piciorul, nu din cauza mea a căzut Marquez. Doar am vrut să-l fac să piardă timp, să încetinească, pentru că îşi făcea jocul său murdar. A făcut chiar mai urât decât în Australia. Este evident că în momentul în care piciorul mi-a alunecat de pe scăriţă Marquez deja căzuse.", a afirmat Rossi, 36 de ani, de 9 ori campion mondial la MotoGP.

"Acest campionat nu s-a terminat încă, dar această decizie mi-a tăiat genunchii. Marquez a vrut să mă facă să pierd titlul mondial", a mai declarat "Il Dottore".

De partea cealaltă, Jorge Lorenzo, care se află în luptă directă pentru titlul mondial cu coechipierul său de la Yamaha, a afirmat că sancţiunea ar fi trebuit să fie mai dură, după impactul dintre Rossi şi conaţionalul său, Marc Marquez.

"Dacă era vorba de alt pilot, sancţiunea ar fi fost mult mai dură. Nu mă aşteptam să se întâmple asta. Sunt dezamăgit. Cred că este nedrept. Valentino a luat 16 puncte, iar Marquez niciunul. Nu pot să cred că cineva este în stare să facă aşa ceva. ", a afirmat Jorge Lorenzo.

Implicat direct în acest incident, campionul mondial en-titre, Marc Marquez, s-a rezumat să declare: "Rossi m-a împins cu piciorul. Mi-am pierdut - şi cred că multă lume a făcut asta - respectul pentru Valentino".

Clasamentul cursei de la Sepang:

></span></p><p><span>În acest moment, cu o singură cursă rămasă de disputat în acest sezon, </span><strong>Rossi</strong><span> este lider în clasamentul general al piloților, cu 312 puncte. La 7 puncte în spatele său se află colegul lui de la</span><strong>Yamaha,</strong><span> spaniolul </span><strong>Jorge</strong><strong></strong><span> </span><strong>Lorenzo.</strong></p><p><span style=Clasamentul general al piloţilor:

></strong></p><p><strong style=Ultima cursă din acest sezon se va desfăşura pe 8 noiembrie, la Valencia, şi va putea fi urmărită ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE pe Digi Sport.

VIDEO: Incidentul dintre Rossi şi Marquez

9 titluri mondiale la MotoGP are Valentino Rossi

2009 e ultimul an în care "Il Dottore" a ieşit campion mondial

36 de ani are Valentino Rossi

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑