9 medalii de aur pentru Moldova! Evolutia excelenta a kickboxerilor moldoveni la Cupa Mondiala din Ungaria




Evolutie fantastica pentru kickboxerii moldoveni la Cupa Mondiala din Ungaria. Luptatorii nostri au revenit acasa cu un numar impresionat de medalii, 31 la numar, dintre care 9 de aur.

 

Peste o mie de luptatori au participat la Cupa Mondiala de kickboxing din Ungaria, unde nationala Moldovei a fost prezenta cu 26 de sportivi. In cele 5 tipuri de lupte in care a participat, Moldova a obtinut 9 medalii de aur, 12 distinctii de argint si 10 de bronz.

 

Cel mai tanar participant al echipei noastre a fost Cristian Lefter din Orhei, in varsta de 10 ani, care a concurat in categoria de 28 de kilograme si a devenit dublu campion.

 

Cristian LEFTER, LUPTATOR K1: "Pe zi fac doar un antrenament, invatam mai multe lovituri si la competitii le aratam."



Sergiu BUHANIUC, ANTRENOR ORHEI: “Cu asa rezultat am venit, inca noi singuri nu stim ce am facut, cum am facut, dar sunt multumiti parintii, suntem multumiti si noi, atrenorul principal."

 

La competitia din Ungaria a obtinut o medalie si singura fata din lot.

 

Tatiana RUSNAC, LUPTATORARE K1: "Nu mi-e frica de traume deoarece este echipamentul de protectie, plus la aceasta facem antrenamente la care ne pregatim cum si sa ne aparam nu numai sa atacam si in timpul luptei emotiile sunt mult mai mari si nu te gandesti la traume sau la altceva, insa este un hoby care cred ca nu l-as schimba pentru alt domeniu. La antrenamente e putin mai greu pentru ca pregatirea e la toti egala, iar puterea la baieti normal ca este mai mare si pentru noi fetele este mai greu, insa e foarte interesant si ne place. "

 

Din cele 34 de echipe din 27 de tari, Moldova a ocupat la general locul 9. 

 

Eugen MUSALIMOV, ANTRENOR SELECTIONATA MOLDOVEI: "As spune ca bine, nota 10, de aceea ca baietii s-au luptat, au facut 9 medalii de aur, asta-i munca."

 

Pentru prestatiile remarcabile, cei mai buni kickboxeri moldoveni vor beneficia de un sejur gratuit intr-o tabara de vara din Bulgaria, unde se vor odihni si se vor antrena. Urmatoarea competitie majora pentru lotul national este Campionatul European de juniori care va avea loc in luna august, in Spania.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑