NISPORENI - LUPTE LIBERE 2013



027 октября 2013

Dupa succesele obtinute in competitiile de haltere si motocros, orasul Nisporeni se afirma tot mai sigur si in domeniul luptelor libere. In localitatea din Codrii Moldovei a fost organizat un important Turneu International la lupte libere pentru cadeti si juniori, la care si-au dat concursul 240 de sportivi din 24 de echipe din Moldova si Republica Belarus.

Reprezentativa Scolii sportive raionale a fost cea mai numeroasa la ceremonia de inaugurare a Turneului, dotat cu premiile Primariei si Consiliului raional. Dupa cum a mentional la festivitatea de inaugurare Primarul de Nisporeni Ion Gangan, actuala editie a concursului, a treia la numar, s-a dovedit a fi cea mai numeroasa. Cuvinte de multumire pentru organizarea acestui concurs de selectie a rezervelor olimpice a adresat organizatorilor Victor Peicov, presedinte al Federatiei de Lupte, vicepresedinte CNO.

Ion Drucinschii, campion national la lupte libere printre seniori, editia 2013, este la ora actuala cel mai titrat sportiv al antrenorilor Vasile si Grigore Ciorici din Nisporeni. Favoritul echipei gazda si-a confirmat din plin calitatile la categoria 60 de kilograme. In partida decisiva pentru cucerirea titlului suprem lui Ion i-au fost suficiente dooar 30 de secunde pentru a obtine victoria prin superioritate tehnica in fata lui Viorel Lapp din Orhei. In lista premiantilor au mai figurat luptatori din Chisinau, Comrat, Leova, dar si din orasul Gomel, Republica Belarus.

Luptele libere au o buna perspectiva la Nisporeni, considera Anatol Guidea, campion european, vicepresedinte al Federatiei de Lupte din Republica Moldova.

« Prin contributia administratiei publice locale si raionale, a fost construita o sala moderna pentru antrenamente, cu saltele noi, incalzire autonoma, vestiare, apa calda, a fost procurat echipament sportiv necesar. Sint selectati cei mai buni elevi din satele raionului, care ulterior devin membri ai acestui club sportiv. Au fost create premize reale pentru cresterea maiestriei lor, asa incit pe viitor speram sa avem campioni nationali, dar si europeni ».




ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑