Oficialii FRF îl susțin pe Iordănescu: ”Credeți că mai trebuie să dea examen?”



028 сентября 2015

 

**VIDEO** Oficialii FRF îl susțin pe Iordănescu: ”Credeți că mai trebuie să dea examen?”

Problema lui Mirel Rădoi care nu poate antrena oficial Steaua, din cauza faptului că nu este licențiat, a iscat și alte discuții legate de alți tehnicieni din România care își fac meseria, chiar dacă nu ar fi în regulă cu actele.

Astfel, a apărut și întrebarea legată de faptul că Anghel Iordănescu nu ar mai fi îndrituit de a ocupa funția de selecționer, pentru că nu a mai profesat mai bine de trei ani, înainte de a reveni la FRF. ”Generalul” nu a mai antrenat în perioada 2006-2013.

Dan Apolzan, directorul Școlii de Antrenori din cadrul FRF, a lămurit, într-o convorbire telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club” de la Digi Sport, de ce Iordănescu a primit girul FRF de a-și continua activitatea la prima reprezentativă.

”Anghel Iordănescu este deținător al Licenței PRO. De altfel, dânsul este cel care a adus în fotbalul românesc această liceță PRO. Mai mult, a adus toate licențele în fotbalul românesc în perioada în care a fost director tehnic al FRF.

Dar, pentru că nu a lucrat o bună perioadă în fotbal, m-am documentat. În 2013, a venit ca director tehnic, a coordonat toate loturile de juniori prin nenumărate ședințe tehnice, apoi, în afară de asta, a participat, nu la toate, dar la foarte multe evenimente la care au fost invitați de seamă din fotbalul mondial, la lecții teoretice și practice.

A fost plecat în 2013 în Rusia, unde a participat la diverse cursuri tehnice la care au participat selecționeri. Mi-a ținut și cursuri la licența PRO și la licența A, în care a vorbit de meseria și de filosofia de antrenor. 

Asta înseamnă o reciclare, o reînnoire a cunoștințelor sale. În aceste condiții, credeți că mai e nevoie de altă examinare? Din punctul meu de vedere este ok”, a spus Apolzan la Digi Sport.

În cadrul emisiunii ”Fotbal Club” a vorbit și Anghel Iordănescu. Selecționerul a spus că nu ține de această poziție pe care o ocupă la prima reprezentativă și că este gata să renunțe oricând, dacă i se cere, dar că nu i se poate imputa faptul că nu mai este la punct cu noutățile din fotbal.

”Nu cred că trebuie să pledez eu pentru mine însumi. De când am intrat în fotbal, hai poate nu la 10 ani, dar de la 15-16 ani, adică de prin 1965-1966 sunt în vizorul opiniei publice ca orice om de fotbal. Toată lumea știe ce am făcut, cu bune, cu rele, am făcut și greșeli, am adus și bucurii și nu cred că ar mai trebui eu să vorbesc eu despre mine.

Dacă mă iau după regulament, Licența PRO nu ți-o poate lua nimeni nicodată. Odată ce ai luat-o, rămâi în posesia ei. Dar, regulamentul nostru spune că dacă nu profesezi trei ani trebuie să mergi la niște cursuri și asta este valabilă pentru toate licențele.

Dacă le-am făcut sau nu, cred că dumneavoastră puteți afla mai ușor. Am participat, în ultima vreme, la peste 100 de ore de curs și aici mă refer la un curs de la Sankt-Petersburg la care au participat selecționerii echipelor naționale și directorii tehnici, la Nyon cu Licența PRO, la Bratislava, să construim viitorul, precum și la cursurile FR de Fotbal.
Cred că trebuie să fiu judecat pentru ce am făcut în fotbal”, a spus Iordănescu la Digi Sport.

 


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑