Fanii lui Bilbao l-au ovaționat îndelung pe Matt Le Tissier, care a primit trofeul “One-Club Man”



 

**VIDEO** Fanii lui Bilbao l-au ovaționat îndelung pe Matt Le Tissier, care a primit trofeul “One-Club Man”

Athletic Bilbao a creeat în acest sezon un nou trofeu, prin care omagiază devotamentul unui jucător pentru un singur club, “One-Club Man”, iar cel ales să fie primul care-l primește este englezul Matt Le Tissier. Acesta a fost ovaționat îndelung de fanii lui Bilbao, la pauza meciului dintre Athletic și Real Sociedad, din etapa a 34-a din La Liga.

În vârstă de 46 de ani, Le Tissier a jucat toată cariera de profesionist pentru Southampton, în Anglia, adundând 540 de meciuri și înscriind 210 goluri. Este fotbalistul despre care Xavi, căpitanul Barcelonei, a declarat: “Când eram copil, iubeam să-l privesc jucând pe Matt Le Tissier. Talentul lui a fost dincolo de norme. Putea dribla șapte sau opt jucători, dar nu în viteză, pur și simplu trecea printre ei la pas. Pentru mine, el a fost senzațional!”

Alegerea lui Le Tissier pentru a primi premiul, care i-a fost decernat de Jose Angel Iribar, portarul de legendă al lui Athletic (a jucat doar la Bilbao, din 1962 până în 1980), nu e întâmplătoare. El e evoluat pentru un club, Southampton, care a dat culorile și designul echipamentului clubului din Bilbao, la sfârșitul secolului 19.

Le Tissier a fost primit la Bilbao de președintele Josu Urrutia cu o zi înaintea meciului, a vizitat cantonamentul echipei, unde căpitanul Gurpegui i-a dăruit un tricou cu semnăturile tuturor jucătorilor, iar apoi a luat loc în tribună la derby-ul Țării Bascilor, cu Real Sociedad.

></p><p><em><strong>“Ceea ce apreciem cel mai mult sunt valorile și principiile tale, loialitatea ta față de un singur club de-a lungul întregii cariere. Ne regăsim foarte mult reflectați în aceste valori și principii. De aceea, este o adevărată onoare pentru noi s-ți oferim primul nostru trofeu One-Club Man. În acest fel, vei fi mereu parte din istoria noastră.”</strong></em>, se scrie în comunicatul oficial al lui Athletic Bilbao prin care i se decernează lui Le Tissier distincția.</p><p><span style=VIDEO CU REACȚIA SUPORTERILOR ÎN MOMENTUL PREMIERII LUI LE TISSIER

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑