Cine sunt baschetbaliştii anului în Moldova (VIDEO)



029 декабря 2013

 

Federaţia Naţională de baschet a făcut totalurile anului! La Gala Laureaţilor, care a avut loc în capitală au fost desemnaţi cei mai buni baschetbalişti şi cei mai buni antrenori ai anului.

Margarita Schiţco a fost aleasă cea mai bună baschetbalistă a anului după ce a reuşit să câştige Campionatul şi Cupa Moldovei cu Femina Chişinău. Jucătoarea în vârstă de 26 de ani a fost şi cea mai bună marcatoare în ediţia trecută a Campionatului Naţional de baschet.

Vitalie Oprea de la Donbaschet a fost desemnat cel mai bun baschetbalist moldovean al anului. Acesta a câştigat în 2013 titlul cu formaţia sa şi a jucat în finala Cupei Moldovei.

Cel mai bun antrenor la baschet masculin a fost ales Ruslan Varzari, iar la feminin antrenorul anului a fost desemnat Vasile Scutelnic, tehnicianul echipei ASEM.

"Dacă să facem bilanţul anului, atunci pot să spun că 2013 a fost unul bun. Naţionala Under-18 a devenit vicecampioană europeană. MUSCA În premieră în Campionatul Naţional au apărut jucători şi antrenori americani", a declarat Octavian Vucol, preşedintele Federaţiei de baschet.

Vucol a anunţat că dezvoltarea baschetului autohton va continua şi în 2014.

"Anul viitor aşteptăm în campionat şi jucători din Serbia şi alte ţări europene. La finalul campionatului sper să fie o finală foarte interesantă. Cred că echipele vor fi la un nivel mai înalt şi va câştiga cea mai puternică", a mai spus Vucol.

Cel mai mare succes al baschetului moldovenesc din 2013 l-a obţinut naţionala masculină Under-18. Echipa noastră a câştigat medaliile de argint la Campionatul European printre ţările mici. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑