Campionatul Mondial de Formula 1 din 2016 va începe cu o lună mai târziu



Foto: thedrum.com

Campionatul Mondial de Formula 1 din 2016 va debuta cu o lună mai târziu decât în ultimii ani. Prima etapă a sezonului, Marele Premiu al Australiei, se va desfăşura în aprilie.

Prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 este programată de obicei la mijlocul lunii martie, însă anul viitor aceasta va avea loc în luna aprilie. Organizatorii nu au oferit nicio explicație pentru această decizie, însă au precizat într-un comunicat că pauzele între etape vor fi mai mici.

Marele Premiu al Australiei s-a mai desfășurat în luna aprilie o singură dată, în 2006, când orașul Melbourne a găzduit Jocurile Commonwealth-ului, însă atunci a fost a treia etapă a sezonului.

Presa internaţională dezvăluie că Formula One Management, societatea care controlează Mondialul de Formula 1, vrea să scurteze perioadele dintre curse, pentru a spori interesul față de campionat.

Astfel, ediția de anul viitor a Marelui Premiu al Australiei urmează să se dispute pe 3 aprilie, fiind cel mai târziu start din Formula 1 din 1988 și până în prezent.

Calendarul de anul viitor urmează să fie discutat pe 14 mai, înainte de a fi aprobat de Federația Internațională de Automobilism.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑