Eduardo Vargas, noul golgheter al Copei America. A egalat o performanţă a lui Zamorano



 

**VIDEO** Eduardo Vargas, noul golgheter al Copei America. A egalat o performanţă a lui Zamorano

Eduardo Vargas este omul momentului în Chile. Atacantul de 25 de ani a marcat o dublă împotriva Perului, iar gazdele Copei America s-au calificat în ultimul act al competiţiei pentru prima oară după 28 de ani.

Datorită celor două goluri marcate marţi dimineaţă, Vargas a urcat pe primul loc în clasamentul golgheterilor de la Copa America, depăşindu-i pe conaţionalul său Arturo Vidal şi pe peruvianul Paolo Guerrero.

În acelaşi timp, cu 4 goluri reuşite la actuala ediţie, jucătorul care a evoluat în ultimul sezon la Queens Park Rangers îi calcă pe urme celebrului Ivan Zamorano, ultimul chilian care a înscris de cel puţin patru ori la Copa America.

Fostul atacant de la Real Madrid şi Inter Milano a reuşit această performanţă în 1991, când Copa America s-a disputat tot în Chile, iar Zamorano a fost al doilea marcator al competiţiei, cu 5 goluri, fiind depăşit doar de Gabriel Batistuta (6 goluri). În urmă cu 24 de ani, chilienii au terminat pe locul 3.

Totodată, Vargas a devenit doar al doilea chilian care înscrie o dublă într-o semifinală de Copa America, după Carlos Caszely, care a marcat de două dori în penultimul act din 1979, tot împotriva Perului.

"Este îmbucurător să ştim că Vargas ne răsplăteşte mereu încrederea. Toată lumea vede că dă totul de fiecare dată când joacă", a declarat selecţionerul chilienilor, Jorge Sampaoli, la finalul întâlnirii.

Previzibil, prestaţia din partida cu Peru i-a adus lui Vargas titlul de om al meciului. "Am exersat şuturile la antrenamentul de sâmbătă şi adevărul este că fiecare a intrat. Asta mi-a dat încredere azi", a spus eroul chilienilor.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑