Button va participa duminică în a 300-a cursă în Campionatul Mondial de Formula 1



030 сентября 2016
Foto: whatsuplife.in
Pilotul britanic Jenson Button va disputa duminică cea de-a 300-a cursă din carieră în Campionatul Mondial de Formula 1. El va concura în Marele Premiu al Malaeziei pe circuitul de la Sepang.
"Niciodată nu am crezut că voi ajunge să disput atâtea curse. Când am debutat în Formula 1, în 2000, tatăl meu m-a întrebat dacă aș pilota până la 30 de ani și i-am spus că nu am de gând. Acum am 36 de ani și voi participa la cel de-al 300-lea Mare Premiu", a declarat pilotul.
Britanicul a obţinut de-a lungul carierei 15 victorii în Mondialului de Formula 1, iar de 50 de ori a urcat pe podium. În 2009 a devenit campionat mondial, evoluând pentru echipa Brawn GP. Din 2010 este membrul echipei McLaren.
Din sezonul viitor, Button va îndeplini rolul de ambasador al echipei britanice. El va fi înlocuit astfel cu pilotul belgian Stoffel Vandoorme.
Marele Premiu al Malaeziei este a 16-a etapă a sezonului de Formula 1. În prezent, Jenson Button este doar pe locul 15 în clasamentul piloţilor cu doar 17 puncte acumulate.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑