CNOS a desemnat un ucrainean ca fiind sportivul anului în Moldova



 

Ucraineanul care reprezintă Moldova în competiţiile internaţionale, canotorul Serghei Tarnovschi, a fost desemnat sportivul anului 2015 şi de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv.

Tarnovschi, medaliat cu bronz la Mondiale, şi-a primit trofeul la evenimentul organizat cu ocazia aniversării a 25 de ani a Comitetului Olimpic.

Sportivul a impresionat după ce şi-a luat premiul. La aproape doi ani de când reprezintă Moldova, Tarnovschi a vorbit pentru prima dată în limba română: "Bună seara! Vă mulţumesc mult pentru apreciere. Sunt mândru să apăr culorile Republicii Moldova. Mulţumesc anternorilor mei, Viktor Reneiskii şi Alexandru Chirpicenco." 

Serghei Tarnovschi spune că va continua să înveţe limba română, care după părerea lui, este una dificilă: "Învăţ limba română. Sunt în proces. Limba română este într-un fel dificilă, dar cred că se poate de învăţat şi mai bine." 

Antrenorul lui Tarnovschi, Alexandru Chirpicenco, a fost desemnat cel mai bun tehnician al anului trecut în cadrul aceluiaşi eveniment: "Este superb că atât de bine se apreciază aportul meu în acest gen de sport." 

Unii oameni din sportul moldovenesc au rămas totuși nemulţumiţi de unele momente organizatorice ale aniversării Comitetului Olimpic. Antrenorul lotului naţional de box, Petru Caduc, a rămas indignat de faptul că nu au fost menţionaţi în cadrul evenimentului unele persoane care au făcut parte din grupul de iniţiativă a formării Comitetului Naţional Olimpic.

"Se sărbătoresc 25 de ani de la fondarea Comitetului Olimpic. Au fost menţionate persoanele din grupul din iniţiativă al formării CNO şi care au fost membrii primului Comitet Executiv. Păcat că cei care au organizat această sărbătoare au uitat că au mai fost oameni din acel comitet. De exemplu eu am fost membru grupului de iniţiativă a formării Comitetului Olimpic. Nu îmi trebuie mie premiul lor. Dacă eu am fost acolo înseamnă că trebuie să mă numească. Asta e problema. Premiul să îl ţină la dânşii, dar nu e corect ce au făcut. Asta e istoria ţării mele, poporului meu. Nu am pierdut eu nimic, dar făţărnicia asta pe care o arată aici...", s-a indignat Petru Caduc.  

"E ceva provocator. Petru nu poate să fie nemulţumit, pentru că este un antrenor de bază şi mereu este evidenţiat la justa valoare. Încă o dată mai spun că toţi sportivii şi antrenorii care au meritat au fost evidenţiaţi", a dat asigurări Nicolae Juravschi, preşedintele CNOS. 

Comitetul Naţional Olimpic a fost fondat pe 29 ianuarie 1991, iar primul preşedinte al forului a fost Efim Josanu. Actualul preşedinte, Nicolae Juravschi, ocupă acest post din anul 2001. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑