Pe cine va susţine Federaţia Moldovenească de Fotbal la preşedinţia FIFA



 

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu, a anunţat că forul naţional îl va susţine pe Gianni Infantino la alegerile prezidenţiale de la FIFA. Secretarul general al UEFA a impresionat oficialii FMF prin programul său.

"Asta e ceva normal, pentru că suntem unul din membrii UEFA. Nu avea să ne înţeleagă nimeni dacă nu aveam să îl susţinem. Am studiat şi programul lui care este unul bun. Mai ales punctul în care se spune că se vor ajuta federaţiile naţionale şi mai ales că se va trage atenţia la statutul şi transferul jucătorilor tineri", a spus preşedintele FMF Pavel Cebanu. 

Una din principalele propuneri ale lui Infantino este mărirea numărului de echipe participante la Cupa Mondială, de la 32, câte sunt în prezent, la 40.

Totodată, Infantino vrea să schimbe şi politica de a oferi dreptul de organizare a Mondialului. Astfel, fiecare confederaţie va putea propune o candidatura peste două ediţii după ultima organizare a competiţiei.

Comisia electorală a FIFA a admis oficial cinci candidaturi pentru alegerile de la Zurich. Pe lângă Infantino, pentru fotoliu de preşedinte al forului internaţional candidează șeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain, omul de afaceri sud-african Tokyo Sexwale, prințul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, dar şi francezul Jerome Champagne.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 26 februarie. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑