RUŞINE. Nota primită de naţionala Moldovei când aceasta era sub conducerea lui Curteian



01 декабря 2015
Foto: sputnik.md

Naţionala Moldovei ar putea avea un nou selecţioner. Comitetul de Antrenori a apreciat cu nota doi evoluţia selecţionatei sub conducerea lui Alexandru Curteian, însă nu l-a recomandat Comitetului Executiv pe Ştefan Stoica, cel care a asigurat interimatul în ultimele trei partide din 2015. 

Membrii Comitetului de Antrenori al FMF au acordat calificativul nesatisfăcător evoluţiei naţionalei de seniori a Moldovei sub conducerea lui Alexandru Curteian. Cu acesta pe banca tehnică, selecţionata noastră a jucat şapte meciuri, în care nu a obţinut nicio victorie.

"Vreau să vă spun că notele nu au fost bune, chiar aş spune de loc bune. Naţionala mare a primit nota 2. Am ajuns pe ultimul loc sau schimbat mulţi antrenori. I-am dat notă lui Curteian pentru că el a pregătit echipa în şapte meciuri şi a luat numai două puncte", a explicat vicepreşedinte FMF, Ion Testemiţanu.

Curteian a fost înlocuit cu Ştefan Stoica în luna septembrie, însă ultimul la fel nu a reuşit să obţină nicio victorie cu naţionala Moldovei în ultimele trei meciuri din 2015.

"Nu putem să oferim nişte recomandări Comitetului Executiv referitor la noul selecţioner, deoarece nu cunoaştem cum decurg pregătirile dintre preşedintele FMF şi domnul Ştefan Stoica", a adăugat vicepreşedintele FMF.

Pentru dezvoltarea echipelor naționale, Comitetul de Antrenori al FMF a propus Comitetului Executiv să aprobe câteva schimbări în regulamentul Diviziei Naţionale.

Din sezonul 2016-2017, echipele din prima ligă ar putea fi obligate să aibă în teren pe durata întregului meci jucători, cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârsta de până la 17, 19, şi 21 de ani. Jucătorii U-19 și U-21 vor trebui să joace obligatoriu pe durata întregului meci, iar jucătorii U-17 vor putea fi înlocuiți cu orice alt jucător.

"Jucători sub 21 deja evoluează în Divizia Naţională, adică în prezent este obligatoriu ca un fotbalist sub 21 de ani să joace 90 de minute. Acum vom încerca să introducem un punct în regulament în care la fiecare echipă din Divizia Naţională să aibă în teren câte un jucător de până la 17 sau până la 19 ani. Cred că acest lucru va îmbunătăţi calităţile jucătorului prin meciurile jucate la aşa nivel", a conchis Testemiţanu.

Şedinţa Comitetului Executiv al FMF va avea loc marţi. În cadrul acesteia ar putea fi anunţat numele antrenorului care va conduce echipa în preliminariile Campionatului Mondial din 2018.

Cele mai mari șanse de a fi propus noul selecționer le are Igor Dobrovolski, care a mai pregătit prima reprezentativă în perioada 2007-2009.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑