Motivul pentru care Steaua a plecat de "acasă", după 40 de ani: "CSA a cerut un lucru absurd și ilegal"



04 июля 2015

 

**VIDEO** Motivul pentru care Steaua a plecat de

Steaua a plecat vineri din Ghencea, iar conducerea echipei de fotbal a demontat și a luat toate materialele pe care le deținea pe arena deținută de Clubul Sportiv al Armatei.

Motivul despărțirii dintre clubul deținut de Gigi Becali și CSA a fost dezvăluit de președintele executiv al campioanei României din ultimii 3 ani, Valeriu Argăseală: Armata le-a solicitat să își schimbe denumirea la Registul Comerțului (ONRC), acolo unde figurează în continuare cu SC Fotbal Club Steaua Bucureşti.

Conducerea echipei de fotbal a considerat că această condiție pusă pentru semnarea prelungirii contractului de colaborare este "absurdă" și "ilegală". S-a îndepărtat de CSA, a demontat și a luat tot ce deținea la baza sportivă din Bulevardul Ghencea, inclusiv nocturna, tabela și instalația de supraveghere.

"Noi am fost niște parteneri foarte loiali și corecți în parteneriatul cu Clubul Sportiv al Armatei. Am ținut până în ultima săptămână legătura, dorind să continuăm activitatea în Ghencea, dar n-a fost posibil. Pentru a putea încheia un contract, am fost condiționați de schimbarea numelui la Registrul Comerțului, un lucru absurd și ilegal. Am considerat asta un refuz și nu puteam să continuăm. Nu puteam rămâne în stadion cu materialele pe care le avem și vineri dimineață a început evacuarea din Ghencea.", a declarat Valeriu Argăseală, pentru Digi Sport.

Steaua se va pregăti, de acum, la Mogoșoaia. S-au făcut deja planuri chiar și pentru perioadele în care cantonamentul va fi ocupat de echipa națională a României.

"Ne vom antrena în continuare la baza FRF de la Mogoșoaia. Sunt condiții pentru a putea să ne antrenăm, chiar dacă ne e greu, plecând dintr-un loc pe care îl cunoșteam, cu care ne familiarizasem și pe care îl denumea toată lumea 'acasă'. În momentul în care doar echipa națională de seniori va veni să se pregătească la Mogoșoaia, Steaua se va muta la Buftea, pentru cele 6-7 zile sau cât va dura cantonamentul echipei naționale.", a mai spus președintele executiv al campioanei României.

></p><p><strong>Stadionul Steaua</strong> (28.000 de locuri) a fost gazda celei mai galonate echipe din România încă din 1974. Arena a fost inaugurată pe 9 aprilie 1974, cu ocazia unui meci amical <strong>Steaua - OFK Belgrad</strong> 2-2.</p><p>Mai bine de 4 decenii, cu excepția perioadelor în care a fost modernizat și <a href=a precedentului caz în care conducerea Stelei și CSA s-au aflat în conflict, stadionul din "Complexul Sportiv Steaua" a fost casa roș-albaștrilor.

Pe site-ul oficial al campionilor, steauafc.com, Stadionul Steaua încă figurează drept fief oficial al echipei antrenate de Mirel Rădoi.

22 martie 2015 este data ultimului meci jucat de roș-albaștri în Ghencea. Atunci, Steaua a câștigat cu 4-1 contra Viitorului (VIDEO), în etapa a 23-a din sezonul trecut de Liga 1.

30.000 de euro plătea FC Steaua București către CS Steaua București pentru fiecare meci disputat în Ghencea, potrivit lui Valeriu Argăseală.

 

></p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑