Selectionata Moldovei de tenis incepe batalia in Cupa Davis, in martie, cand va incerca sa revina in grupa a doua valorica a zonei euro-africane. "Sansele sunt foarte mari, cu Radu Albot in echipa" - VIDEO



05 февраля 2016

Doar victorie si doar calificarea. Selectionata Moldovei de tenis incepe batalia in Cupa Davis, in martie, in Estonia, unde va incerca sa revina in grupa a doua valorica a zonei euro-africane. Presedintele federatiei de profil, Marina Tauber, spune ca sansele la succes sunt foarte mari, cu Radu Albot in echipa.


Moldova a retrogradat in grupa a 3-a valorica anul trecut, dupa ce a pierdut in fata Ungariei, iar apoi si barajul cu Zimbabwe. Astfel, la inceputul lunii martie, nationala noastra va juca la un turneu in Estonia, unde 16 echipe vor lupta pentru 2 bilete de calificare in grupa a doua a zonei euro-africane. In lotul Moldovei sunt deja inscrisi 3 tenismani: Andrei Ciumac, Alexandru Cozbinov si liderul formatiei ,Radu Albot, care revine la nationala dupa ce a lipsit in partida cu Zimbabwe. 


Marina TAUBER, PRESEDINTE FTM 
“Noi ne deplasam in Estonia cu echipa noastra, cred eu, destul de puternica. Cu Radu Albot noi avem sanse mari precum am spus. Noi mergem acolo numai sa obtinem victoria.” 


Dragos HANCU, VICEMINISTRUL TINERETULUI SI SPORTULUI 
“Caderea in grupa a treia a fost una nedorita, neplanificata, dar oricum ne punem sperante mari, cu atat mai mult ca in lot a revenit Radu Albot, sportivul de la care avem asteptari foarte mari.” 


Inca un loc in componenta selectionatei Moldovei ramane vacant. Al patrulea jucator va fi stabilit in urma preselectiei din cantonamentul echipei, din perioada 15-25 februarie. La ea vor lua parte Andrei Soltoianu, Dmitrii Bascov, Egor Matvievici si Maxim Bulat. Turneul grupei a treia a zonei europene se va desfasura intre 2 si 5 martie. In urma unei trageri la sorti, cele 16 echipe vor fi impartite egal in patru grupe. Castigatoarele acestora vor juca in play-off, unde se vor decide cele 2 formatii care vor reveni in grupa a doua a zonei euro-africane. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑