Dale Earnhardt Junior a câștigat cursa de la Daytona! Cine este liderul la general06 июля 2015

 

**Dale Earnhardt Junior a câștigat cursa** de la Daytona! Cine este liderul la general

Superspeedwayul Daytona a fost din nou gazda unei curse spectaculoase de Nascar. Finalul, petrecut sub green-white-chequered flag, a adus și accidentul în grup poreclit de americani "huge one".

Deși sună a alint, coliziunea nu a fost deloc prietenoasă, implicând peste 20 de mașini. Din bolidul lui Austin Dillon, ridicat în aer și aruncat în gardul de protecție, au rămas strict cușca roll-bar și scaunul care l-a ținut întreg pe pilot. Dillon a ieșit mai apoi pe picioare din epavă, în aplauzele mulțimii. Plecat al doilea din grilă, Austin Dillon, deși nu a câștigat cursa Coke Zero 400, va intra în istorie ca fiind singurul pilot de Nascar care trece linia de sosire prin aer. Și nu oricum, ci pe locul 7.

Prima cursă în nocturnă din istoria Sprint Cup s-a ținut aici, în 1998. De atunci, reflectoarele Musco strâng pe istoricul trioval 100.000 de oameni în fiecare Independence Day Weekend.

Sub privirile lor, seara de 5 iulie 2015 a început la fel de ciudat ca anul trecut. Probabil, experiența nefericită din 2014, cu amânarea cursei până luni la prânz, din cauza ploii, a fost și motivul pentru care s-a pornit cu orice preț în noaptea de duminică spre luni.

Startul, în etapa a 17-a din sezonul Nascar, s-a dat după 4 ore de furtună și o oră de uscat pista, cu doar câteva minute înainte de miezul nopții. Astfel, primul steag verde a fluturat duminică, iar steagul în pătrățele, luni.

Și unul și altul au fost văzute prima oară de același pilot. Dale Earnhardt Junior a plecat din pole position - al doilea personal pe Daytona, pentru a câștiga o cursă pe care a controlat-o în totalitate, conducând peste 100 de tururi din cele 160 programate. El avea nevoie de numai 46 pentru a deveni al 23-lea în Hall of Fame, care trece de bariera de 8000 de tururi conduse în Sprint Cup.

Victoria este a doua în sezon, după cea obținută pe celălalt Superspeedway - Talladega. Daytona 400 îl duce pe Dale Earnhardt Junior pe locul 29 în statistica tururor timpurilor, cu un total de 25 de victorii.

Pe locul 2 a terminat Jimmy Johnson, ultimul cu mașina întreagă, după care au urmat, în debandadă, Hamlin, Harvick, Kurt Busch și Gordon.

Locurile 1 și 2 în cursa de 400 de mile de pe Daytona îi propulsează în clasamentul general pe Earnhardt pe 2 și pe Johnson pe 3, în dauna lui Joey Logano și Martin Truex Jr., ghinioniști duminică noaptea.

Lider general rămâne Kevin Harvick, acum cu un total de 656 de puncte. Următoarea etapă este weekendul viitor, în Kentucky.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИsports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑