Mirel Rădoi a început la Chișinău cursurile de pregătire pentru obţinerea licenţei C



06 октября 2015

 

Directorul sportiv al clubului de fotbal Steaua Bucureşti, Mirel Rădoi a început cursurile Școlii de Antrenori din Moldova pentru obţinerea licenţei C. El a venit la Chişinău, deoarece nu poate face cursurile în România, asta pentru că nu are diplomă de Bacalaureat. 

Mirel Rădoi a început la Chișinău cursurile de pregătire pentru obţinerea licenţei C, care îi va oferi dreptul de a antrena copii şi juniori.

Pentru a face cursuri de antrenor în România, Rădoi are nevoie de diploma de Bacalaureat, pe care nu o deţine.

Astfel, Mirel Rădoi a venit la cursuri în Moldova, asta pentru că în ţara noastră această diplomă nu este necesară. La primele cursuri Rădoi a dat indicaţii, a pasat şi a jonglat.

Totuşi, Rădoi a fost scump la vorbă şi a refuzat să vorbească cu presa.

La cursuri, însă, el a fost un elev ascultător.

"Într-adevăr, el trebuie să se supună şi să ia tot de ce are nevoie de la curs. S-a descurcat destul de bine. Se vede că este jucător cu experienţă. A făcut faţă cerinţelor noastre", a declarat Secretarul Executiv al Şcolii Federale de Antrenori, Vladimir Jăpălău.

Rădoi i-a impresionat pe ceilalţi viitori antrenori, printre care se numără şi fotbalişti ca Constantin Iavorschi, Stanislav Luca sau portarul Evgheni Matiughin. Totodată, alături de Rădoi, la cursuri s-a înscris şi fiul fostului selecţioner al României, Victor Piţurcă, Alexandru.

"Este şi el un elev ca şi noi la rândul nostru la moment. A fost destul de ascultător. A fost băiat la locul lui. Practic, nici nu s-a auzit. S-a salutat cu toţi. Este un băiat destul de educat. A jucat la un nivel destul de înalt, dar eu ştiu că omul de genul ăsta este mult mai inteligent, decât cei care joacă la un nivel mai prost. Poţi discuta cu el pe orice temă", a spus fotbalistul echipei Spicul Chişcăreni, Stanislav Luca.

Mirel Rădoi va primi licenţa C peste şase luni, iar pentru a putea ocupa funcţia de antrenor secund la o echipă din Liga I, el trebuie să obţină cel puţin licenţa A.

Conform presei din România, în Moldova și-ar putea face cursurile de antrenor şi legendarul fotbalist de peste Prut, Adrian Mutu.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑