ÎNDEMNUL lui Papa Francisc, adresat lumii sportive: "Ar fi trist pentru sport și umanitate"



06 октября 2016
Foto: newsweek.com
Papa Francisc a cerut lumii sportive să contracareze orice formă de corupție și de manipulare. Episcopul de la Roma a ţinut un discurs în cadrul unei ceremonii organizate la Vatican şi consacrate legăturii dintre credință și sport.
"Ar fi trist pentru sport și umanitate dacă oamenii ar fi incapabili să aibă încredere în veridicitatea rezultatelor sportive sau dacă cinismul și deziluzia ar trebui să înece entuziasmul sau participarea veselă și dezinteresată", a declarat Papa Francisc. 
"Una dintre cele mai mari valori împărtășite de sport și de credință este respectul pentru demnitatea și egalitatea tuturor ființelor umane. În sport, ca şi în credință, toți suntem egali", a precizat preşedintele CIO, Thomas Bach. 
La eveniment au participat atletul sudanez Paul Lokoro, care a făcut parte din echipa refugiaților la Jocuri Olimpice de la Rio de Janeiro, şi fostul fotbalist italian Alessandro del Piero.
"Sportul ne ajută să profităm pe deplin de posilităţile noastre. Având cunoştinţe, omul se dezvoltă din puncte de vedere fizic, mental, emoțional și spiritual", a spus fostul fotbalist italian Alessandro del Piero.
Conferinţa "Sportul în slujba umanităţii" va dura la Vatican două zile.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑