Președintele COSR: ”Dacă batem și Italia, ar fi echivalentul victoriei Japoniei cu Africa de Sud”



07 октября 2015

 

**VIDEO** Președintele COSR: ”Dacă batem și Italia, ar fi echivalentul victoriei Japoniei cu Africa de Sud”

Alin Petrache, noul președinte al Comitetului Olimpic Român, a comentat, în direct, prin telefon, la emisiunea Digi Sport Special, performanța reușită de România prin victoria în fața Canadei (17-15) la Cupa Mondială. Fostul președinte al FRR spune că acum așteaptă victoria cu Italia, care ne-ar asigura prezența la următoarea Cupă Mondială.

„Cuvintele sunt de prisos. Am arătat că suntem o echipă, sutura echipei și legătura dintre acești jucători și trezirea lor în ultimul moment ne arată că avem speranțe. Putem crea pe osatura unei echipe bune o grămadă foarte puternică. Am avut greșeli mari, majore, de două ori în cinci metri la ei. Nu trebuia. Avem nevoie de meciuri puternice, mereu spun asta. Dau exemplul Italiei, Șase Națiuni, dau exemplul Argentinei, Patru Națiuni. Sunt națiuni care au crescut an de an datorită meciurilor contra celor puternici. Nu putem odată la 4 ani să dăm piept cu Irlanda, Franța, Anglia... și să facem minuni. Că n-avem cum. Suntem o echipă mică și ne batem cu niște mastodonți.

Surpriza cu Italia o aștept. Poate e bine că am câștigat acest meci așa. Asta dă încredere echipei că poate remonta în orice moment, cu orice rezultat, cu orice echipă în față. Putem aborda orice meci multi mai intens. Ne-am trezit într-un moment în care am înțeles că grămada, pachetul de înaintare, molul, marginea sunt lucrurile noastre forte și trebuie să le utilizăm cât mai des.

Ne bucurăm în seara asta. Mai avem apoi cinci zile până la confruntarea cu Italia. În cazul în care câștigăm cu Italia suntem pe locul 3 și suntem calificați direct. Asta înseamnă 4 ani de liniște, 4 ani de construcție, 4 ani de pregătire a următoarei Cupe Mondiale. Să bați o echipă de Șase Națiuni la Cupa Mondială e echivalentul a ceea ce a făcut Japonia cu Africa de Sud”, a declarat Petrache.

Președintele COSR crede că selecționerul galez al României și jucătorii naturalizați ne-au adus un plus de valoare la națională.

„Selecționerul nostru este un antrenor foarte titrat. Este ceea ce aveam nevoie la echipa națională. Iată ce a reușit acum. Nu știu ce le-a spus jucătorilor la pauză, dar tactica sa a funcționat și ne bucurăm de această victorie frumoasă.

Naturalizările? Nu inventăm noi apa caldă, nici roata. Italia, din 31 de jucători, are 18 de alte naționalități. Anglia, Franța, ați văzut câți jucători au de alte naționalități. Nu încurajăm lucrurile astea. Dar uitați-vă la alte sporturi, la tenis de masă Germania de fapt e China. Am luat jucători mai agili, care fac o presiune mai bună, jucători care ne fac bine”, a mai spus Alin Petrache.

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑