Rossi a câștigat MP al statului San Marino. Primul pilot din istorie care trece de 5000 de puncte



014 сентября 2014

Rossi a câștigat MP al statului San Marino. **Primul pilot din istorie care trece de 5000 de puncte**

Italianul Valentino Rossi (Yamaha), pilotul cu 9 titluri de campion mondial în palmares, a câştigat Marele Premiu al statului San Marino la motociclism viteză, clasa MotoGP, desfăşurat duminică pe circuitul de la Misano Adriatico (Italia).

Rossi, care a semnat cu această ocazie primul său succes din acest sezon şi al 81-lea din carieră la clasa regină (68 la MotoGP şi 13 la 500 cmc), l-a devansat cu 1,578 secunde pe coechipierul său de la echipa Yamaha, spaniolul Jorge Lorenzo, poziţia a treia fiind ocupată de un alt pilot iberic, Dani Pedrosa (Honda), la 4,276 secunde de învingător.

Liderul clasamentului general, spaniolul Marc Marquez, care a câştigat 11 dintre cele 13 etape disputate de la debutul sezonului, a încheiat cursa de la Misano doar pe locul 15, după ce a căzut în timpul celui de-al zecelea tur de circuit.

Valentino Rossi, care are în palmares 107 victorii la toate categoriile Campionatului Mondial de motociclism viteză, nu mai reuşise să câştige de cinci ani nicio cursă în Italia, iar ultimul său succes din MotoGP fusese înregistrat în sezonul trecut, la Assen (Olanda).

Italianul a devenit primul pilot din istorie care trece de 5000 de puncte în Moto GP, având acum 5012 puncte. Totodată, Rossi și-a amplificat propriul record, având cea mai mare perioadă de timp între prima și ultima sa victorie în MOTO GP. 14 ani și 67 de zile au trecut de la prima sa victorie.

Pilotul Yamaha, în vârstă de 35 de ani, este al doilea cel mai în vârstă pilot care câștigă în Moto GP, după Troy Bayliss (37 de ani).

La clasa Moto2 s-a impus spaniolul Esteve Rabat (Kalex), în timp ce cursa de la categoria Moto3 a revenit compatriotului acestuia Alex Rins (Honda).

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑