Fanii lui Liverpool au marcat cea de-a 25-a aniversare de la tragedia de pe stadionul Hillsborough



016 апреля 2014

 

Fanii lui Liverpool au marcat cea de-a 25-a aniversare a uneia din cele mai mari tragedii din istoria fotbalului, când 96 de suporteri ai echipei au decedat. Tragedia s-a produs pe stadionul Hillsborough, din oraşul englez Sheffield. Tot acolo s-a ţinut şi ceremonia de comemorare.

Peste 20 de mii de fani ai clubului Liverpool s-au adunat în tribunele stadionului Hillsborough pentru a comemora victimele tragediei care s-a produs cu 25 de ani în urmă.

"Mereu se vorbeşte despre 96 de morţi. Însă, fiecare din ei a fost tată, mamă, frate, soră, fiu sau fiică şi au devenit victime ale măcelului de pe Hillsborough în acea zi", a declarat preşedintele asociaţiei "Rudele victimelor de la Hillsborough", Trevor Hicks.

Pe 15 aprilie 1989, arena Hillsborough, din Sheffield, urma să găzduiască semifinala Cupei Angliei dintre Liverpool şi Nottingham Forest. Meciul a fost întrerupt după numai şase minute, după ce în sectorul ocupat de fanii cormoranilor au murit 96 de oameni şi 766 au fost răniţi.

Tragedia s-a produs din cauza organizatorilor, care au decis să lase o singură cale de acces pentru fanii lui Liverpool în sectorul rezervat pentru aceştia. Intrarea în unicul tunel de acces s-a aglomerat, iar sute de oameni au rămas blocaţi. În acel moment, poliţia a deschis o poartă de evacuare, iar ca urmare, fanii care îşi continuau calea spre tribune au fost călcaţi în picioare de cei care au decis să iasă afară.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑