SUA vor să organizeze Jocurile Olimpice din 2024. Ce oraş este favorit pentru organizarea evenimentului



017 декабря 2014
www.curierulnational.ro

Statele Unite ale Americii vor să organizeze Jocurile Olimpice de vară din 2024. Preşedintele Comitetului Olimpic din SUA a anunţat că ţara sa va intra în cursa pentru găzduirea acestui eveniment. Ultima dată, America a organizat Olimpiada de vară în 1996.

Los Angeles, San Francisco, Boston sau Washington ar urma să devină oraşul gazdă al Jocurilor Olimpice din 2024. Oficialii americani trebuie să aleagă doar unul dintre ele pentru a putea candida la desfăşurarea Olimpiadei de vară.

"Sunt 105 membri cu drept de vot în Comitetul Internaţional Olimpic şi vor exista multe variante de a alege. Noi trebuie să nu ne grăbim şi să alegem cea mai bună variantă. Vom alege oraşul care are cele mai mari şanse să câştige în defavoarea celorlalte din întreaga lume", a spus preşedintele Comitetului Olimpic din SUA.

Los Angeles este considerat favorit din toate cele patru oraşe, acolo fiind organizate ediţiile din 1932 şi 1984 ale Jocurilor Olimpice, în timp ce Boston, San Francisco şi Washington ar putea găzdui pentru prima dată această competiţie.

 "Am văzut prezentările oraşelor, aşa că nu ne rămâne decât să reflectăm. Vom reveni după sărbători şi vom avea o dezbatere şi vom decide ce este mai bine pentru Statele Unite în legătură cu Jocurile Olimpice din 2024", a precizat directorul-executiv al Comitetului Naţional Olimpic din SUA, Scott Blackmun.

SUA este a treia ţară după Germania şi Italia care şi-a anunţat oficial intenţia de intra în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2024. Ţara gazdă va fi desemnată în anul 2017, după votul Comitetului Internaţional Olimpic.

America a găzduit ultima dată Jocurile Olimpice de vară în 1996, la Atlanta, iar în 2002 a organizat Jocurile Olimpice de iarnă, la Salt Lake City.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑