Juventus, nou record în fotbalul italian. Torinezii au obţinut cele mai multe puncte într-un an



019 декабря 2014

 

**VIDEO** Juventus, nou record în fotbalul italian. Torinezii au obţinut cele mai multe puncte într-un an

VIDEO Cagliari - Juventus 1-3. Juventus s-a impus la Cagliari, în ultimul meci de campionat pe care l-a disputat în acest an, şi a stabilit un nou record în Serie A.

"Bătrâna Doamnă" a obţinut 95 de puncte în 2014 în competiţia internă, un nou record pentru fotbalul italian. Precedenta performanţă de referinţă fusese stabilită tot de torinezi, care au încheiat anul 2012 cu 94 de puncte.

Totuşi, cele 95 de puncte din acest an au fost obţinute în 37 de meciuri, în timp ce echipa lui Conte din 2012 a avut nevoie de 40 de etape pentru a ajunge la cele 94 de puncte.

În 2007, Interul lui Roberto Mancini a reuşit să adune 92 de puncte, tot în 37 de partide, la fel ca Juventus în acest an.

Din totalul de 95 de puncte ale lui Juventus, 56 au fost aduse de Antonio Conte, care i-a pregătit pe bianconeri în prima jumătate a anului, iar restul de 39 au fost opera celui care l-a înlocuit, Massimiliano Allegri.

Recordul de puncte într-un an completează un 2014 excelent pentru campioana Italiei care, la finalul stagiunii trecute, a obţinut cel de-al treilea Scudetto consecutiv şi al 30-lea din istoria clubului, încheind campionatul cu 102 puncte, o performanţă de asemenea unică în fotbalul italian.

În acest sezon, torinezii au continuat să domine Serie A şi se îndreaptă spre al patrulea titlu la rând.

"Antrenez un grup care încă vrea să câştige şi să surpindă. După trei ani, băieţii vor să reuşească o altă performanţă şi să câştige un al patrulea campionat, dar nu va fi deloc uşor, pentru că Roma ne va face concurenţă până la sfârşit", a declarat Allegri.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑