”Bursucul” aplaudă decizia lui Contra de a pleca: ”În Spania, doar la Barça, Real și Atleti lua banii ăia”



019 декабря 2014

 

**”Bursucul” aplaudă decizia lui Contra** de a pleca: ”În Spania, doar la Barça, Real și Atleti lua banii ăia”

Cosmin Contra a salvat-o anul trecut pe Getafe de la retrogradare, a calificat-o în acest sezon în optimile de finală ale Cupei Regelui și a lăsat formația madrilenă pe locul 13, departe de emoțiile retrogradării. Cu toate acestea, antrenorul român a preferat să accepte o ofertă din China, de la Guanghzou R&F, a treia clasată în ediția trecută de campionat.

Cu toate că decizia sa a părut inexplicabilă multor oameni din fotbal, Cosmin Contra a explicat că mutarea va aduce beneficii și clubului spaniol, care va primi 1,5 milioane de euro, dar îi va garanta și lui un salariu de 10 ori mai ridicat decât în Spania.

Dan Petrescu, un alt antrenor român care a lăsat Europa pentru Asia, l-a felicitat pentru alegere pe colegul său pentru alegere.

„Eu cred că a făcut foarte bine că a plecat. Oricât de bine se descurca în Spania, orice rezultate ar fi avut, nu putea egala niciodată salariul pe care îl va primi în China. Numai dacă ar fi ajuns la Barcelona, Real Madrid sau Atletico Madrid putea lua acești bani”, a declarat Dan Petrescu, în direct, prin telefon, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Contra va începe munca la Guangzhou R&F la începutul anului 2015. O lună au căutat chinezii un nou antrenor. “Am semnat un contract de colaborare, iar în ianuarie vom parafa contractul propriuzis. Contra e tânăr, plin de energie, dar are deja multă experiență. E antrenorul care ni se potrivește, pentru că nu vom face investiții mari”, a declarat vicepreședintele clubului, Lu Yi.

În plus, chiar dacă salariul său e de zece ori mai mare decât avea la Getafe, 2,5 milioane de euro, suma nu e impresionantă pentru China. Spre exemplu, predecesorul său, Sven-Goran Eriksson, primea 6 milioane de euro pe sezon, iar la Shanghai va încasa dublu.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑