Horia Tecău și Florin Mergea au salutat victoria fetelor de la Fed Cup: ”Merităm în Grupa Mondială!”



020 апреля 2015

Horia Tecău și Florin Mergea au salutat victoria fetelor de la Fed Cup: **”Merităm în Grupa Mondială!”**

Naționala de tenis a României, fără Simona Halep în echipă, a obținut promovarea în Grupa Mondială, în Fed Cup, după 23 de ani de așteptare. După ce Halep, numărul trei mondial, le-a felicitat pe fete, a venit și rândul băieților să le laude pe Andreea Mitu și pe colegele ei.

Horia Tecău a declarat, luni, că se bucură mult pentru victoria echipei feminine a ţării noastre.

”Mă bucur enorm că au câştigat, au contribuit cu toate la această victorie. Este important, merităm să fim în Grupa Mondială, cred că fetele vor face o echipă şi mai puternică la următorul meci”, a spus Horia Tecău.

”Andreea Mitu a fost o surpriză plăcută, a evoluat mult în ultimii ani, se apropie de prima sută. Este o victorie enormă pentru ea, sper să îi dea încredere pentru circuit.

Alexandra Dulgheru a intrat şi ea foarte motivată pe teren şi a câştigat cu Eugenie Bouchard”, a mai spus Tecău.

Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer sunt principalii favoriţi ai probei de dublu din cadrul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, care este ÎN DIRECT la Digi Sport.

Turneul transmis ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport în perioada 20-26 aprilie, iar cele mai importante momente sunt pe digisport.ro și m.digisport.ro. Turneul este dotat cu premii totale de 439.405 euro. 

”Din cauza unei mici accidentări de la Monte Carlo, nu am jucat în partida demonstrativă contra jurnaliştilor. Este o zi de pauză pentru mine înaintea meciului de miercuri.

Nu este uşor, am o tendinită destul de severă, dar sper cu ajutorul fizioterapeuţilor să fiu apt de joc miercuri. Cred că pot câştiga iar turneul, am câştigat şi în ultimii trei ani, pentru mine este o performanţă deosebită. Vreau să câştig şi în 2015, dar în primul rând vreau să trec de această accidentare, pentru a putea juca”, a conchis sportivul nostru.

Și Florin Mergea a ținut să le felicite pe fete pentru succesul obținut chiar la Eugenie Bouchard acasă.

”Sunt satisfăcut că fetele au învins-o pe Bouchard acasă. Ne-am uitat la meciul Canada - România şi ne-am bucurat foarte mult pentru victoria fetelor noastre. Este foarte important să avem o echipă de Cupa Davis sau Fed Cup în Grupa Mondială”, a spus Mergea.

Ca și Tecău, și Florin Mergea participă la BRD Năstase Ţiriac Trophy, tot în proba de dublu, acolo unde este favorit numărul doi alături de indianul Rohan Bopanna.

”Tenisul românesc este la un punct foarte bun în acest moment. Sperăm să vină lume multă la turneul de la Bucureşti. Eu sunt la început de parteneriat cu Rohan.

Îl ştiu de mult timp, cam de 12 ani, am încercat în 2014 să jucăm împreună, dar nu a fost să fie”, a conchis Mergea.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑