Dortmund a mai început grupele cu trei victorii la rând doar în 1996. A învins-o pe Steaua și a câștigat UCL



023 октября 2014

**VIDEO** Dortmund a mai început grupele cu trei victorii la rând doar în 1996. A învins-o pe Steaua și a câștigat UCL

Borussia Dortmund este într-o situație extrem de grea în Bundesliga, fiind doar pe locul 14, însă echipa lui Jurgen Klopp are un început perfect în UEFA Champions League și este aproape calificată în faza optimilor de finală.

Cum titlul în Germania este practic compromis, Borussia și-a fixat acum drept obiectiv finala UEFA Champions League, mai ales că aceasta este programată la Berlin, pe data de 6 iunie.

Pe primul loc în grupa D după trei victorii consecutive și fără gol primit, vicecampioana Germaniei are toate motivele să spera într-un nou sezon european de excepție.

Miercuri seara, formația antrenată de Klopp a făcut spectacol împotriva celor de la Galatasaray, izbutind să se impună cu un categoric 4-0, după golurile marcate de Aubameyang (2), Reus și Ramos (VIDEO AICI).

></p><p>Doar în sezonul <strong>1996-1997</strong>, Borussia a mai avut un start atât de bun în grupele UEFA Champions League, cu trei succese la rând. Sub comanda elvețianului <strong>Ottmar Hitzfeld</strong>, Dortmund a avut același program.</p><p>A debutat cu victorie împotriva polonezilor de la <strong>Widzew Lodz</strong> (2-1), continuând apoi cu trei punte la București, împotriva <strong>Stelei</strong>, formație antrenată atunci de <strong>Dumitru Dumitriu.</strong></p><p>Pe arena din Ghencea, nemții s-au impus fără probleme, după golurile marcate de Ricken, Heinrich și Chapuisat. Seria excelentă a continuat apoi la Madrid, cu o victorie în fața celor de la <strong>Atletico</strong>, 1-0.</p><p>Totuși, Dortmund a încheiat grupa doar pe locul 2, însă a avut un parcurs remarcabil și a ajuns până în finală, care a avut loc tot în Germania, pe arena <strong>Olympiastadion</strong>, din Munchen.</p><p>Italienii pregătiți de<strong> Marcello Lippi</strong> au fost conduși cu 2-0 după dubla lui <strong>Riedle</strong> (29, 34), <strong>Del Piero</strong> a punctat în repriza secundă (65), însă<strong> Ricken</strong> a stabilit scorul final (71), iar Borussia a câștigat singurul său titlu UCL, la care visează și în acest an.</p><p><span style=2013 este anul în care nemții au mai ajuns în finala UEFA Champions League, pe care au pierdut-o însă la Londra cu Bayern, scor 1-2 (VIDEO ȘI DETALII AICI)

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑