Ciclistul Christopher Froome a câștigat Turul Franței pentru al doilea an consecutiv



025 июля 2016
Foto: mpora.com
Ciclistul britanic Christopher Froome a câștigat Turul Franței pentru al doilea an consecutiv și, în general, pentru a treia oară în carieră. În clasamentul final al ediției din acest an Froome a fost urmat de francezul Romain Bardét și, pe locul 3, de columbianul Nairo Quintána.
Froome este primul rutier din ultimii 20 de ani care câștigă Turul Franței în ani consecutivi. Spaniolul Miguel Indurain a fost ultimul care a reușit această performanță, în 1995. Americanul Lance Armstrong a câștigat de șapte ori la rând Turul Franței, din 1999, însă toate succesele sale au fost anulate după ce rutierul din Statele Unite a recunoscut că s-a dopat.
Ultima etapă a Turului Franţei s-a încheiat pe bulevardul Champs-Elysees. Ea a fost câștigată de germanul Andre Greipel, cel care câștiga și anul trecut etapa finală.
Polonezul Rafal Majka s-a clasat pe prima poziție în clasamentul cățărătorilor.
Slovacul Peter Sagan a încheiat pe locul întâi în clasamentul pe puncte între cei mai activi rutieri,iar britanicul Adam Yates a câştigat trofeul pentru cel mai bun ciclist cu vârsta sub 25 de ani.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑