EXCLUSIV Zoltan Kovacs, director tehnic FRF: ”Copiii din România au calități native cum nu sunt în Vest. Veți fi în top în Europa!”



026 января 2015

 

**VIDEO EXCLUSIV** Zoltan Kovacs, director tehnic FRF: ”Copiii din România au calități native cum nu sunt în Vest. Veți fi în top în Europa!”

Zoltan Kovacs, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a explicat, într-un interviu exclusiv acordat pentru emisiunea ”Fotbal Club” de la Digi Sport, care este proiectul său din fruntea fotbalului românesc.

Oficialul FRF spune că ce face acum nu are vizibilitate la nivel de mass-media, dar că obiectivul pe termen scurt este calificarea naționalei U17 la turneul următor, dar și formarea unei noi generații de antrenori.

”Acum ne ocupăm de lucrurile de bază. Și nu este atât de vizibil ce facem. Am lucrat și în alte țări din estul Europei, dar în România e special. Situația financiară e foarte dificilă. Cluburile au dificultăți mari.

Obiectivul pe termen scurt este să ne calificăm cu U17 la turneul următor. Pe termen mediu e să facem cursuri noi la Federație și să formăm antrenorii. Ne va lua câțiva ani”, a spus Kovacs.

Diriguitorii de la ”Casa Fotbalului” au în plan și o selecție, fără precedent, la nivel național.

”Iar pe termen lung este proiectul pe care îl lansăm acum: fotbalul în grădinițe, în sate, în orfelinate, în școli. Nu cred că au mai fost asemenea condiții de pregătire, cu 40 de zile de cantonamente, dar asta nu înseamnă că vom câștiga. Pentru că celelalte țări au condiții chiar mult mai bune în fiecare zi.”

Chestionat cum va arăta fotbalul românesc, la nivel de copii și juniori peste 10 ani, Kovacs a replicat:

”După 10 ani? Dacă mergem în direcția aceasta sunt sigur că România va fi în top în Europa. Sunt convins, pentru că aveți calități native pe care noi nu le avem în țările din Vest”, a conchis Kovacs la Digi Sport.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑