Numărul străinilor din Liga 1 va fi restricționat: "Nu vrem să mai vină aici jucători care n-au valoare"



027 января 2015

 

**VIDEO** Numărul străinilor din Liga 1 va fi restricționat:

Gino Iorgulescu, președintele LPF, și Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste, au susținut o conferință de presă în cursul zilei de marți, în care au anunțat sistemul competițional din sezoanele viitoare ale Ligii 1, precum și noile schimbări de regulament.

LPF a găsit o soluție pentru stimularea cluburilor în vederea creșterii jucătorilor români, în condițiile în care campionatul intern a fost invadat de fotbaliști străini de valoare mediocră. Pentru a stopa acest fenomen, Liga va obliga cluburile din România să aibă în lot jucători formați la nivel național sau la nivel local. Justin Ștefan a explicat demersul:

"Devine obligatoriu ca în lotul de 25 de jucători să fie 4 jucători formați al nivel național (adică legitimați de un club din Liga 1 la vârsta de 15-21 ani) și 4 jucători formați la nivel local (jucători de 15-21 de ani care au fost legitimați la clubul actual timp de minimum 36 de luni). Prin aceste reguli încurajăm formarea de jucători la nivel național".

Mai mult, echipele din Liga 1 vor trebui să gestioneze în viitor și situația fotbaliștilor străini, care nu vor mai avea drept de joc în România decât dacă se află în circuitul echipei lor naționale! Această prevedere va avea efect din vara lui 2016, astfel că echipele din Liga 1 au timp până atunci să-și ajusteze lotul în funcție de contractele semnate cu fotbaliștii.

Același Justin Ștefan a luat cuvântul: "Avem o propunere în privința jucătorilor care provin din țările non-UE. Avem nevoie doar de vedete și din 2016 se poate legitima un jucător doar dacă în sezonul precedent a fost convocat la echipa națioanală de cel puțin trei ori (la orice categorie de vârstă). Asta ca să nu ne mai trezim pe aici cu jucători care nu au valoare".

Noile reguli au fost discutate cu președinții din Liga 1, care în mare parte și-au dat acceptul pentru aceste decizii. Singurul demers rămas de efectuat este aprobarea noilor reguli propuse de LPF, de către Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.

În acest moment, Petrolul, Astra și CFR Cluj au cei mai mulți străini în lot, doar o mică parte dintre aceștia fiind internaționali activi (ex: Sony Alcenat - Haiti, Toto Tamuz - Israel, Mirko Ivanovski - Macedonia).

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑