Maraton prin codrii Moldovei de Ziua Independenţei. Punctul culminant al traseului, Dealul Bălănești



027 августа 2016
Foto: publika.md
Aproape 300 de oameni au sărbătorit într-un mod inedit 25 de ani de la proclamarea Independenței Repulicii Moldova. Sportivii au participat la maratonul prin codrii Moldovei. Toţi doritorii au parcurs distanţa de 15 şi 25 kilograme.
Punctul culminant al traseului va fi Dealul Bălănești, cel mai înalt punct din Moldova, aflat la o altitudine de 429 metri deasupra nivelului mării. Cursa a început începe și s-a încheiat în localitatea Milești din raionul Nisporeni.
Sportivii au preferat să alerge, decât să stea la frigărui:
"Este o sărbătoare, dar o sărbătorim altfel, nu la o masă ca pe oase, ce nu e chiar bine pentru sănătate, fără băuturi".
"Îmi place să duc un mod sănătos de viaţă, un mod activ de viaţă. Cunosc aici oamenii tot aşa activi ca mine. Vreau să văd la ce sunt în stare."
Organizatorii cursei au amenajat locuri de popas, unde sportivii puteau să bea apă şi să mănânce fructe. Iar participanţii maratonului au mărturisit că dealurile le-au dat mari bătăi de cap.
Câştigătorul cursei la distanţa de 15 kilometri, Alexandru Vreme, a purtat tricolorul şi în timpul competiţiei.
"Noi ne-am propus să facem o activitate mai sănătoasă, o activitate, care trebuie promovată, fiindcă asta e scopul evenimentului - de a promova sportul printre amatori şi profesionişti", a declarat Viorel Barbănouă, organizator.
La distanţa de 25 de kilometri a triumfat Andrei Prisechin.
Întrecerea a fost organizată cu susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului, iar Publika TV a fost partener media al evenimentului.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑