Campionatul Moldovei la box: La cea de-a 69-a ediţie luptă cei mai buni boxeri din ţară



027 октября 2016
FOTO: kickboxingsibiu.ro
La cea de-a 69-a ediţie a Campionatului Moldovei la box, care a început la Sala Polivalentă din Capitală, luptă cei mai buni boxeri din ţară. Ca în fiecare an, principalii favoriţi ai turneului sunt pugiliştii din Grimăncăuţi, care formează aproape tot lotul naţional.
"Ne-am pregătit de această competiţie. Acum începe un nou ciclu olimpic. Trebuie să evoluăm cât mai bine şi să demonstrăm tot ceea ce putem", a menţionat Dumitru Galagoţ, boxer.
Antrenorul lotului naţional, Petru Caduc, spune că nu se aşteaptă la mari surprize la acest turneu şi că elevii săi de la Grimăncăuți vor cuceri din nou cele mai multe medalii:
"Cred că boxerii din Grimăncăuţi vor câştiga cele mai multe titluri. Mari surprize cred că nu vor fi. Liderii boxului moldovenesc rămân în continuare lideri. Printre cei tineri deocamdată nu văd mare entuziasm, dar nici noi talente. Consider că cei mai tineri anul viitor vor avea un cuvânt greu de spus la Campionatul Naţional".
Conducerea Federaţiei Naționale de profil consideră că acest campionat este un bun prilej pentru a-i revedea în ring pe cei mai tari pugiliști, care ar forma lotul naţional pentru noul ciclu olimpic.
"După acest campionat vom alcătui scheletul lotului naţional care se va pregăti pentru Olimpiada din 2020. Asta e cel mai important lucru. Totodată, vom vedea care băieţi vor participa anul viitor la Campionatele Europene şi Mondiale", a precizat Vasile Chirtoca, preşedinte FM de box.
La ediţia din acest an a Campionatelor Naționale de box participă 80 de pugilişti din toată ţara.
Competiţiile se desfăşoară la zece categorii de greutate. Finalele vor avea loc sâmbătă.
 
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑