Safarova a jucat excelent cu Azarenka și a cucerit titlul de la Doha! Va urca pe cea mai înaltă poziție a carierei



028 февраля 2015

Lucie Safarova a învins trei jucătoare din Top 20 în drumul spre finala de la Doha (Makarova, Petkovic și Suarez Navarro), iar în ultimul act a întâlnit-o pe Viktoria Azarenka.

Prezentă în prima finală după mai bine 14 luni, fosta ocupantă a locului 1 în clasamentul WTA nu a reușit să repete evoluțiile bune avute cu Angelique Kerber, Caroline Wozniacki și Venus Williams.

Loviturile puternice, dar și serviciile bine plasate, au ajutat-o pe Safarova să îi facă viața grea adversarei sale, care era considerată favorită în ultimul act de la Doha.

După un start bun, în care a condus cu 3-1, Safarova a fost surprinsă de execuțiile Azarenkăi. Sportiva din Belarus a câștigat 3 game-uri la rând, a condus cu 4-3, însă acela a fost singurul moment în care a evoluat mai bine decât oponenta sa din Cehia.

Lucie a pus rapid stăpânire pe joc și a întors soarta setului în favoarea ei. L-a adjudecat cu 6-4, după care a reușit rapid break-ul în actul secund, pe care nu l-a mai cedat până la final.

Safarova s-a impus cu 6-4, 6-3, într-o oră și 28 de minute, și a cucerit astfel al șaselea titlu WTA din carieră, cel dintâi de categorie Premier. De asemenea, a fost prima victorie reușită de cehoaică în fața Viktoriei Azarenka, la a șasea partidă directă.

În urma succesului din Qatar, Safarova va urca pe poziția a 11-a în ierarhia mondială, cea mai înaltă din carieră.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑