Sportivi din Republica Moldova şi România au participat la o competiţie de lupte greco-romane



028 марта 2015
Foto simbol: eclujeanul.ro

Turneul Internaţional de lupte greco-romane de la Ialoveni devine tot mai popular printre sportivi. La cea de-a 26-a ediţie au participat peste 100 de luptători din toată ţara, dar şi din România.

Turneul este organizat în fiecare an de conducerea Şcolii Sportive din Ialoveni, cu susţinerea autorităţilor locale.

"Scopul principal este de a pregăti copiii şi cadeţii pentru participarea la Campionatele Europene, Mondiale şi chiar Jocurile Olimpice. Mai avem un scop nobil de a pregăti o generaţie tânără şi sănătoasă", a spus arbitrul Sergiu Armaşu.

Participanţii de peste Prut spun că nivelul competiţiei este unul foarte ridicat şi au venit cu plăcere în Moldova. Antrenorul Gricore Marcel: "Este o organizare extraordinară. De câte ori am venit aici a fost o competiţie foarte bună, fără accidentări şi fără alte probleme.  

Conducerea raionului Ialoveni a promis că va face tot posibilul pentru ca turneul să fie mai popular pe viitor, iar în anii următori să adune şi mai mulţi participanţi.

"Pe viitor vrem cu ajutorul unor proiecte europene să putem aduce investiţii pentru a construi o sală modernă pentru ca luptătorii noştri să se poată antrena şi lupta aici în Ialoveni", a declarat preşedintele raionului Ialoveni Lilian Popescu. 

Cei mai buni luptători au fost premiat la final de organizatori cu medalii, cupe şi diplome.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑