Croația - Norvegia 5-1. Elevii lui Niko Kovac, cu un pas mai aproape de Euro 2016



028 марта 2015

**Croația - Norvegia 5-1.** Elevii lui Niko Kovac, cu un pas mai aproape de Euro 2016

Sărbătoare la Zagreb. Croaţia a învins Norvegia cu 5-1 în derby-ul grupei H. Elevii lui Niko Kovac sunt aproape de a patra prezenţă consecutivă la campionatul european.

Croația e cu un pas mai aproape de Euro 2016, după victoria la scor cu Norvegia. Oaspeții au început din primul minut cu Odegaard, puștiul-minune de la Real Madrid. La 16 ani și 3 luni, acesta a devenit cel mai tânăr titular din istoria preliminariilor europene, dar și pe plan mondial în istoria partidelor oficiale!

Nordicii nu au făcut însă față în Croația și s-au trezit conduși după jumătate de oră. Brozovic a deschis scorul pe stadionul lui Dinamo Zagreb (30). Fără eșec în grupa H, gazdele au lovit sistematic din 10 în 10 minute după pauză. Perisic și Ivica Olic au înscris în minutele 54 și 65. Vârful lui Hoffenheim, Elyounoussi, putea reduce Norvegia în cărți, dar a irosit lovitura de la 11 metri (69). Corluka a luat al doilea galben cu un sfert de oră înainte de final. Cu un om în plus, nordicii au reușit până la urmă să reducă din handicap prin Tettey (81).

Diferența de trei goluri a fost însă refăcută de rezerva Schildenfeld (87) și majorată de Pranjic (90+3). După victoria cu 5-1 împotriva nordicilor, croații rămân liderii grupei H, peste Italia. În plus, au acum avantaj de patru puncte față de ocupanta poziției a treia în grupă, Norvegia.

ECHIPELE

Croația: Subasic - Srna, Corluka, Vida, Pranjic - Brozovic, Modric - Perisic, Rakitic (Schildenfeld, 76), Olic (Kramaric, 69) - Mandzukic (Badelj, 88)
Antrenor: Niko Kovac

Norvegia: Nyland - Hogli, Forren, Nordtveit, Linnes - Skjelbred (Samuelsen, 19), Johansen, Tettey, Daehli (Nielsen, 61) - Elyounoussi (Abdellaoue, 80) - Odegaard
Antrenor: Per Mathias Hogmo

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑