Turneul internaţional "Cupa Independenţei": Sportivii moldoveni au câştigat majoritatea finalelor



028 августа 2016
Foto: diez.md
Zi specială pentru judocanii moldoveni! La Chişinău s-a desfășurat turneul internaţional "Cupa Independenţei". La competiţie au participat 90 de sportivi în vârstă de până la 20 de ani din Republica Moldova, Ucraina, România, Belarus şi Spania.
Judocanii noştri nu au dezamăgit şi au câştigat majoritatea finalelor.
"A fost destul de greu, s-a văzut deodată că adversarul are experienţă şi chiar mi-a plăcut să lupt cu dânsul. Asta demonstrează că munca efectuată nu a fost în zadar şi merită să muncesc mai departe", a spus Cornel Andrieş, judocan.
Totodată, unii sportivi au rămas nemulţumiţi de prestația lor la concurs.
"M-am aşteptat la un rezultat mai mult. Din păcate puteam să cedez lupta şi pentru locul 3, în ultimele secunde am aruncat şi am învins", a declarat Ion Mihailov, judocan.
Luptele au fost urmărite din tribune de preşedintele Parlamentului, Andrian Cadru. El a venit la "Cupa Independenţei" împreună cu fiul său, Daniel.
"Republica Moldova are o tradiţie bună la arte marţiale şi în judo în mod special. Deja am văzut performanţa lui Sergiu Toma, care cu regret nu pentru Republica Moldova, dar pentru alt stat a reuşit să câştige o medalie olimpică", a menţionat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.
"Pe viitor sper să petrecem acest turneu în fiecare an, pentru că doar prin asemenea competiţii dezvolta sportul în Republica Moldova", a precizat preşedintele FM Judo, Andrei Golban.
Turneul a fost organizat de Federaţia Moldovenească de Judo împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului. Bugetul competiţiei s-a ridicat la aproximativ 300 de mii de lei.
Judocanii moldoveni se pregătesc în prezent pentru Campionatul European printre juniori, ce va avea loc în Spania în perioada 16-18 septembrie.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑