PREMIERĂ la Jocurile Olimpice! Tripletele din Estonia vor concura la proba de maraton



029 мая 2016
Foto:blick.ch
Trei femei din Estonia vor stabili o premieră la Jocurile Olimpice.
Jocurile Olimpice din acest an vor fi urmărite de milioane de oameni, iar la proba feminină de maraton, aceștia vor avea ocazia de a asista la o premieră foarte interesantă. După cum scriu și cei de la Reuters, s-a mai întâmplat pe parcursul anilor ca gemeni să concureze unul împotriva altuia în cadrul aceleiași probe.
Însă Leila, Liina și Lily vor fi primele triplete care vor face acest lucru în cadrul Jocurilor Olimpice, scrie playtech.ro.
Din câte se pare, cele trei fete sunt din orașul Tartu, din sudul Estoniei, iar acum se află la vârsta din 30 de ani. Ceea ce este foarte interesant, însă, este faptul că ele au început să practice maratonul în mod profesionist abia la vârsta de 24 de ani. Cea care a reușit să le convingă pe celelalte să practice acest sport a fost Liina, ea declarând că maratonul li s-a părut mult mai interesant decât proba de sprint, care necesită mult mai multă tehnică din partea sportivilor.
”Suntem active încă din copilărie, iubim dansul, iubim activitățile sportive, iar acest lucru ne-a împins către sporturile profesioniste”, a declarat Lily. Ele au practicat maratonul o perioadă până au ajuns suficient de bune pentru a concura la Olimpiadă, adoptând, în același timp, sloganul ” Trio pentru Rio”.
Ele trăiesc în Estonia în locații diferite, însă de multe ori se antrenează împreună pe parcursul unui an. Iernile, după cum scrie Reuters, le petrec în Kenya, la o bază de antrenament la mare altitudine. Înainte de Rio, alergătoarele din Estonia se vor antrena în Italia.
Din păcate, niciuna dintre ele nu va fi favorită la maratonul de la Olimpiadă. Anul trecut, Tiki Gelana a stabilit un nou record, de două ore, 23 de minute și șapte secunde. De cealaltă parte, Leila, cea mai rapidă dintre triplete, are un record personal de două ore, 37 de minute și 12 secunde.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑