UEFA prefațează meciul Stelei cu Dinamo Kiev și amintește de victoria istorică din Ucraina



029 сентября 2014

**VIDEO** UEFA prefațează meciul Stelei cu Dinamo Kiev și amintește de victoria istorică din Ucraina

Cu trei zile înaintea partidei dintre Dinamo Kiev și Steaua, programată joi în Grupa J a Europa League, UEFA a amintit pe site-ul său meciurile clasice care au avut loc de-a lungul timpului între cele două echipe în competiţiile europene.

Dinamo Kiev este o veche cunoştinţă a formaţiei din Ghencea pe scena continentală, memorabilă fiind victoria adusă de golul lui Gheorghe Hagi în Supercupa Europei, 1-0 pe 24 februarie 1987.

UEFA prezintă imagini de la următoarea întâlnire a celor două echipe, în preliminariile Ligii Campionilor, ediţia 2001-2002.

Atunci, echipa ucraineană, antrenată, ca şi în 1987, de legendarul Valeri Lobanovski, s-a calificat fără probleme, cu scorul general de 5-3, în faţa Stelei, pregătită de Victor Piţurcă.

Pe 8 august 2001, Dinamo Kiev a învins cu 4-2 în tur la Bucureşti, goluri Valentin Bialkevic (2), Lucky Idahor şi Oleksandr Melaşcenko, respectiv Eugen Trică (2). Revanşa de la Kiev, pe 21 august, s-a încheiat 1-1, după ce Steaua a condus la pauză prin Adrian Neaga, pentru ca Melaşcenko să egaleze în primul minut al actului secund. La campioana Ucrainei evoluau atunci românii Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat.

></em></p><p>A urmat un nou duel în Champions League, în grupele ediţiei 2006-2007. Pe<span style= 13 septembrie 2006, Steaua, antrenată de Cosmin Olăroiu, a obţinut o victorie de senzaţie la Kiev, 4-1 în faţa echipei pregătite de Anatoli Demianenko. A rămas singura victorie a roș-albaștrilor în deplasare, în noul format al competiției. Pentru Steaua au punctat Sorin Ghionea, Valentin Badea şi Nicolae Dică (dublă), golul gazdelor fiind reuşit de Serghei Rebrov.

Pe noiembrie 2006, cele două echipe au remizat la Bucureşti, 1-1, oaspeţii conducând mult timp prin golul lui Florin Cernat, acum la Oțelul Galați, pentru ca Dică să restabilească egalitatea. Steaua a încheiat grupa pe poziţia a treia, devansând formaţia ucraineană.

Dinamo Kiev îl are acum pe banca tehnică pe Serghei Rebrov, una dintre gloriile clubului, marcator în poarta Stelei în urmă cu opt ani.

Steaua va juca joi, 2 octombrie, la Kiev al doilea meci din Grupa J a UEFA Europa League. Dinamo Kiev - Steaua va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 1, de la ora 20:00, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro, EXCLUSIV pentru abonații RCS-RDS.

Cele mai importante faze VIDEO vor fi în timp real pe digisport.ro și pe m.digisport.ro.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑