Emoţii mari pentru Cadel Evans. Ciclistul australian va participa la ultima cursă din carieră



029 октября 2014
foto: smh.com.au

Emoţii pentru Cadel Evans înainte de retragerea din activitate. Rutierul echipei BMC a participat la prezentarea traseului pentru ultima cursă a carierei, cea care îi va purta şi numele, Cadel Evans Great Ocean Road Race.

După ce în luna septembrie Cadel Evans a anunţat că se va retrage din activitate în 2015, australianul a început deja pregătirile pentru ultima sa cursă din carieră. Competiţia îi va purta numele, iar prima ediţie se va desfăşura pe 1 februarie anul viitor.

"Sunt un pic trist, dar abia aştept acest moment, pentru că îmi doresc foarte mult să încep un nou capitol în viața mea. Timp de 20 ani m-am dedicat acestui sport şi am dat ce a fost mai bun din mine", a spus ciclistul.

Deşi până la acest eveniment mai sunt aproape trei luni, rutierul echipei BMC a recunoscut că îi va fi greu să-şi stăpânească emoţiile, indiferent pe ce loc se va clasa la finalul cursei.

''E uşor de zis, mai greu e de făcut. Este destul de dificil să te impui în orice competiţie. Aici va fi şi mai greu, pentru că toată lumea ştie că îmi doresc victoria şi fiecare va încerca să-şi demonstreze capacităţile", a mai spus Cadel Evans

Până atunci, Evans va participa la Campionatele Mondiale de la Ponferrada, la Turul Lombardiei şi la Turul Down Under din ianuarie 2015. Totodată, el va rămâne la BMC Racing şi va deveni ambasadorul acestei echipe.

Pe parcursul carierei sale, Evans în vârstă de 37 de ani, a terminat pe locul doi Turul Franţei în 2007 şi 2008, iar în 2011 a reuşit chiar să câştige titlul de campion în Marea Buclă, fiind primul rutier australian care câştigă această competiţie. Acesta a mai fost al treilea în Turul Italiei în 2013 şi Turul Spaniei în 2009.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑