Trofeul Cupei Americii a fost prezentat oficial în Columbia! Află din ce este confecţionat



030 апреля 2016

Trofeul Cupei Americii a fost prezentat oficial în Columbia! Cupa a fost confecţionată în mai mult de o jumătate de an şi conţine elemente de aur şi argint. Pentru câştigarea competiţiei vor lupta 16 echipe naţionale din America de Sud, dar și din cea de Nord.
Confederația Sud-Americană de Fotbal a prezentat în capitala Columbiei, oraşul Bogota, trofeul cu care va fi dotată în acest an Copa America, cea mai veche competiție fotbalistică inter-țări.
Turneul se desfăşoară o dată la 4 ani între selecţionatele de fotbal ale țărilor din America de Sud, dar mai sunt invitate și alte selecționate, de regulă din America de Nord. Design-ul trofeului a fost elaborat şi aprobat în 89 de zile. Confecţionarea a durat următoarele 98 de zile. Proaspătul trofeu al Cupei Americii are o înălţime de 61 de centimentri, o greutate de peste 7 kilograme şi conţine elemente de aur, argint şi alte metale.
"Suntem profund onoraţi şi fericiţi ca oraşul Bogota a fost ales de către CONMEBOL pentru prezentarea trofeului unuia dintre cele mai importante competiții fotbalistice din America de Sud", a spus preşedintele Federaţiei Columbiene de Fotbal, Roman Jesurum.
În acest an Copa America a ajuns la ediţie jubiliară cu numărul 100. Pentru ea vor concura 10 naționale sud-americane și alte 6 - nord-americane, toate - repartizate în 4 grupe a câte 4. Turneul este programat pentru 3-26 iunie şi va avea loc în Statele Unite ale Americii.
Este pentru prima dată în istorie, când competiţia se va desfăşura în afara Americii de Sud. Meciurile se vor disputa pe stadioanele din 10 oraşe, iar finala se va juca la New Jersey.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑