O legendă a fotbalului autohton care a marcat peste 100 de goluri pentru Dacia a ajuns la mila sorţii



030 июля 2015

 

A jucat aproape jumătate de viaţă pentru Dacia, iar acum a ajuns cu restanţe de peste zece mii de dolari din partea conducerii "lupilor-galbeni". Ghenadie Orbu, care a fost alături de daci de la înfiinţarea clubului şi pentru care a marcat peste o sută de goluri, a ajuns într-o situaţie financiară dificilă.

Oficialii clubului din Chişinău au refuzat să comenteze această problemă.

Ghenadie Orbu şi-a început evoluţia la Dacia Chişinău în 2001, iar alături de această echipă a obţinut mai multe performanţe. Perioada sa de glorie a fost în sezonul 2010-2011, atunci când echipa din Chişinău a câştigat primul şi singurul titlu de campioană a Moldovei.

"Prima oară, ridici trofeul este destul de greu. A fost frumos. A fost plăcut. Emoţii foarte multe. Să vă spun sincer au fost clipe foarte bune la Dacia, aşa că sunt amintiri foarte plăcute", a spus fotbalistul.

Totuşi, din 2013 pentru Ghenadie Orbu a început o perioadă dificilă în cariera sa. Conducerea clubului nu i-a mai achitat salariul timp de doi ani, iar restanţele au ajuns la o sumă de peste zece mii de dolari. Totodată, Orbu şi-a pierdut postul de titular, el jucând tot mai puţin cu fiecare sezon.

"Da ştiu. Am jucat 14 ani, dar sunt băieţi tineri care vin din urmă, care sunt tineri. Trebuie să joace. Au nevoie de o şansă. Nu fac o tragedie faţă de asta. Din alt punct de vedere, că de exemplu, că nu s-au achitat sau că din punct de vedere financiar că nu s-au comportat foarte bine. Desigur că nu sunt mulţumit", a zis Ghenadie Orbu.

Soţia lui Ghenadie, Victoria povesteşte despre clipele de care a avut parte în acea perioadă.

"Acolo băieții sunt buni de treabă, dar îmi pare rău de conducerea echipei care și-a bătut joc de soţul meu, lăsându-l când într-adevăr era greu. Soţul meu a mers şi a cerut ajutor. Noi nu aveam bani de comunale sau grădiniţa. Noi ne limitam la doar 100 de lei pe săptămână, cu 2 copii. Unul de cinci ani, altul de aproape doi ani. A fost foarte greu", a declarat soţia fotbalistului.

Ajunşi într-o situaţie financiară dificilă, Victoria este cea care asigură familiei Orbu un trai decent. Ea şi-a amenajat acasă un atelier improvizat şi coase haine pe care le vinde.

"A fost necesar, din punct de vedere financiar, să mă apuc serios. Cususem pentru copii, pentru mine, dar acum și pentru alții. Chiar îmi spunea cineva, Victoria, nu ții rușine, tu ești soție de fotbalist, ar trebui altcevă să faci, nu să stai nopțile să coși pe la bucătărie. Mie nu mi-i rușine, eu trebuie să îmi hrănesc familia și copiii, dar soțul cât a putut, findcă nu a fost plătit", a conchis Victoria Orbu.

Conducerea echipei Dacia Chişinău a refuzat să comenteze această situaţie. În vârstă de 33 de ani, Ghenadie Orbu a semnat în această vară cu nou promovata Speranţa Nisporeni.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑