Achiziţie "minune" la Liverpool. Un atacant de 19 ani va juca pentru formaţia britanică



031 июля 2014

 

A fost achiziţionat de Liverpool, dar nu va apuca să joace pentru "cormorani" cel puţin un sezon. Divock Origi, puştiul minune al Belgiei de la Mondial, a fost achiziţionat de Liverpool de la Lille, însă a fost trimis înapoi la clubul francez sub formă de împrumut.

La doar 19 ani, Divock Origi a impresionat la Campionatul Mondial unde a jucat în toate partidele şi a ajuns până în sferturi, când Belgia a fost eliminată de Argentina. Şefii lui Liverpool nu au stat mult pe gânduri şi l-au cumpărat cu 12 milioane de euro. 

"Sunt foarte fericit că am ajuns la un club atât de mare cum este Liverpool. Mă bucur că oficialii acestui club şi-au manisfestat interesul faţă de mine. Este un vis să joc pentru o astfel de echipă. Liverpool este un club cu o istorie impresionantă", a zis sportivul.

Totuşi, Origi nu va putea evolua în acest sezon pentru Liverpool, asta pentru că şefii formaţiei engleze au decis să-l mai lase un an la Lille. Atacantul belgian se bucură de acest fapt pentru că va evolua în Cupele Europene şi va putea progresa.

"Cred că în acest an avem şanse să jucăm în Liga Europei sau în Liga Campionilor. Aşa că voi încerca să mă impun şi să fiu titular în toate meciurile, dar mult mai important va fi dacă voi progresa pentru a putea fi gata pentru sezonul viitor", a menţionat Origi.

Divock Origi şi-a început cariera la Genk, iar în 2010 s-a transferat la Lille. Doi ani mai târziu, la vârsta de 17 ani, belgianul a debutat pentru prima echipă a lui Lille şi a reuşit să marcheze un gol. Divock Origi este al şaselea transfer efectuat de Liverpool în această vară. "Cormoranii" au cheltuit în total 115 milioane de euro pentru aceste tranzacţii.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑