Denis Romanenco a fost înclus în istoria mondială a fotbalului



Fostul portar al formaţiei Zimbru Chişinău Denis Romanenco a intrat în istoria fotbalului moldovean.

El a fost inclus în topul celor mai buni portari din lume care au avut meciuri nule în momentul când jucau. Romanenco ocupă locul 21 cu 1.154 de minute în care şi-a păstrat poarta intactă. Perioada în care fostul portar al Zimbrului a părăsit terenul fără gol primit datează din 18 iulie 1998 - 13 iulie 1999.

Eugen Hmaruc ocupă locul 110 în acest top. În perioada 27 noiembrie 1996 11 - octombrie 1997 el nu a încasat gol timp de 879 de minute. Hmaruc a jucat în acea perioadă la Victoria Cahul şi Tiligul Tiraspol.

Actualul portar al Daciei Artiom Gaiduchevici când evolua la IskraStal Rîbniţa a avut o perioadă de invincibilitate de 847 de minute. Această performanţă la plasat pe locul 122 în clasamentul mondial.

Actual antrenor de portari al lupilor galbeni Eugen Ivanov se plasează pe locul 214 cu 770 de minute fără gol primit. Ivanov făcea furori la acea vreme pentru Tiligul Tiraspol.

Primul loc în cadrul clasamentului publicat de Federaţia Internaţională de Istrorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) este deţinut de brazilianul Geraldo Pereira de Matos cu 1.816 minute intacte. Portarul cariora a reuşit această performanţă în tricoul echipei Vasco da Gama.

 width=

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑