Andriy Shevchenko şi-a anunţat retragarea de la naţionala Ucrainei



Moldovenii nu-l vor vedea la lucru pe Andriy Shevchenko.

Starul ucrainean în vârstă de 35 de ani a declarat că se va retrage de la naţionala ţării sale după EURO 2012. Acest lucru înseamnă că el nu va fi pe teren în meciurile contra Moldovei din preliminariile Campionatului Mondial din 2014.

Acesta se pregăteşte minuţios de Campionatul European unde Ucraina va juca în grupă cu Franţa, Suedia şi Anglia. Moldova va juca cu Ucraina pe teren propriu pe 12 octombrie 2012, în timp ce în deplasare va evolua pe 26 martie 2013. Pentru naţionala Ucrainei el a marcat 46 de goluri în 105 meciuri.

Sheva cum este alintat Shevchenko de către fani, este cel mai titrat fotbalist al Ucrainei de după destrămarea Uniunii Sovietice. Mai întâi Shevcenko a câştigat 5 titluri de campion al Ucrainei cu Dinamo Kiev până în 1999 când s-a transferat la AC Milan. În tricoul lui AC Milan el a câştigat Liga Campionilor, Supercupa Europei, campionatul Italiei, Cupa Italiei, Supercupa Italiei, şi Balonul de Aur. Pentru Chelsea a jucat în perioada 2006-2008. El şi-a trecut în palmares Cupa Angliei în anul 2007, Cupa Ligii Angliei tot în acel an şi o finală de Liga Campionilor în 2008.

Suporterii din Moldova l-au văzut la treabă pe Andriy Shevchenco în anul 2010. El a fost la Tiraspol pentru meciul cu Dinamo Kiev din Liga Europei. Atunci Sheriff a bătut legendara echipa ucraineană cu 2-0.

 width=

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑