Ion Cebanu: Au fost pronosticate 5 medalii la Jocurile Olimpice



Antrenorii loturilor naţionale olimpice urmează să fie nominalizaţi în termen de zece zile, cu începere de ieri, de federaţiile de profil, a declarat, la şedinţa finală a colegiului Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), ministrul Ion Cebanu.

- Aşteptăm deciziile luate pentru a fi aprobate. Trebuie să începem deja pregătirile de următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Conform datelor prezentate de experţii federaţiilor, au fost pronosticate 40 de bilete olimpice de acreditare şi cinci medalii olimpice. Au fost obţinute două distincţii. Oricum, este un succes. Pentru fiecare candidat la Jocurile Olimpice a fost cheltuită în medie suma de 165 mii de lei (aproximativ 10 mii de euro), a mai spus el.

În pregătiri de Olimpiadă s-au aflat în ultimul an (2012) 86 de sportivi. Ei au fost remuneraţi lunar de stat cu burse care au variat între 2.000 şi 10.000 de lei. 22 dintre ei au îndeplinit normativele de calificare. Două atlete, Marina Marghieva şi Natalia Artîc, nu au fost admise de Federaţia Internaţională de Atletism la Olimpiadă pe motiv că ar fi folosit preparate medicamentoase interzise în perioada pregătirilor.

sursă-moldpres.md.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑