Judocanii moldoveni vor rata turneul din Japonia, din cauza banilor



020 noiembrie 2012

Lipsa banilor din nou le pune probleme judocanilor moldoveni. Sportivii vor rata turneul din Japonia, din perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, care le-ar fi adus puncte importante în raitingul mondial, dar şi pentru Jocurile Olimpice din 2016.

Pentru deplasarea la competiţie este nevoie de aproximativ opt mii de dolari. Fedaraţia de profil nu a găsit bani pentru deplasare la competiţia din Tokyo, anunţă publika.md.

- După ce se sfârşeşte un ciclu olimpic, bani nu mai sunt. Cred că deja o să primim bani cu un an sau doi înainte de Jocurile Olimpice de la Rio. Până în luna martie vom fi nevoiţi să stăm pe acasă, a declarat Veaceslav Manolachi, preşedinte FM de judo.

Din cauza neparticipării la turneul din Japonia, cel mai mult va avea de suferit Sergiu Toma.

- Sper să fim finanţaţi, ca să pot participa la turnee, pentru ca să mă menţin între primii 16 din lume. Acest lucru îmi va permite să particip la turneul Masters din 2013, a spus judocanul.

- Pregătirea unui sportiv este ca un lanţ şi dacă se rupe un inel de la acest lanţ, atunci nu mai putem vorbi despre rezultate, pentru că se distruge tehnologia pregătirii, a explicat Veaceslav Manolachi.

Cele mai bune rezultate din acest an le-au obţinut Sergiu Toma şi Victor Scvorţov. Primul a cucerit două medalii de bronz la Grand Prix-urile de la Paris şi Abu Dhabi, şi s-a clasat pe locul nouă la Jocurile Olimpice. Scvorţov a cucerit, în luna februarie, argintul la Cupa Mondială de la Praga.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑