Novak Djokovic ajută copiii defavorizaţi



Novak Djokovic a trecut repede peste înfrângerea din finala de la Wimbledon. Sârbul, numărul unu mondial, a fost gazda unui eveniment caritabil la Londra. Înfiinţată în 2007, Fundaţia Novak Djokovic ajută copiii nevoiaşi care cresc în comunităţile defavorizate şi îşi desfăşoară activitatea în special în Serbia.

"Am fost aşa de norocos să vin dintr-o ţară mică care a fost sfâşiată de război în ultimii 20, 30 de ani, care nu avea tradiţie în tenis şi să devin ceea ce am devenit.", a spus Djokovic.

"Acesta este obiectivul fundaţiei noastre să permitem copiilor să îndrăznească să viseze şi să aibă toate condiţiile pentru a creşte într-un mediu care să-i stimuleze şi pe care să-l respecte şi să sperăm că într-o zi vor deveni campioni de tenis.", a mai spus sârbul.

Djokovic nu a uitat să-l felicite încă o dată pe Andy Murray. Acesta a devenit primul britanic, triumfator la Wimbledon după o pauză de 77 de ani.

"Ei bine, mă gândeam că era doar un jucător mai bun pe teren şi nu am fost deloc fericit la finalul meciului că am pierdut. Dar până la urmă, am fost într-un fel bucuros că el a câştigat titlul şi şi-a împlinit un vis. Ştiu cât de mult a însemnat asta pentru el şi pentru întreaga naţiune.", a încheiat Djokovic.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑